Bilimin Genç Yüzü İTÜ'lü Doç. Dr. Emre Onur Kahya Oldu
May 30, 2016

Üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Emre Onur Kahya, Bilim Kahramanları Derneği tarafından verilen “2015 Genç Bilim İnsanı Ödülü”nü, Sabancı Center’da yapılan törenle aldı. 9 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşen törende, seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda 146 genç bilim insanı arasından seçilen 9 kişiye ödülleri verildi.

doc.dr. emre onur kahyaya odul

Doç. Dr. Emre Onur Kahya, evren hakkında bugüne kadar yanlış bilinenlerin aydınlatılmasında yol gösterici nitelikte çalışmalar yapmaya devam ediyor. Kahya için aslında, günümüz dünyası için en büyük sorunlardan olan ve uluslararası çatışmalara yol açan ham madde kıtlıkları veya çaresiz gözüken problemlerin evrende bir yerlerde olduğunu öğrenip bunların peşinden giden modern anlamda bir Kristof Kolomb diyebiliriz.

yilin bilim insani odul toreni

Ödülünü, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden’in elinden alan öğretim üyemiz Doç. Dr. Emre Onur Kahya, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Evrenin büyük bir patlamayla oluştuğunu biliyoruz. Ama bilmediğimiz çok şey var. Evrenin sadece %5’i ile ilgili bir fikrimiz var. Yaşadığımız yerle ilgili bir fikrimiz var ama “karanlık nokta” olarak tanımlanan ve evrenin %20’sini oluşturan yerin tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Evrenin %75’i ise karanlık enerji denilen ve hiçbir özelliği olmayan maddeden oluşuyor. Yani evrenin şu anda %95’i bir bilinmeyen olarak karşımıza çıkıyor. Ben de bu bilinmeyenin peşinden gidiyor ve ‘Nereden gelip nereye gidiyoruz?” sorusunun cevabını bulmaya çalışıyorum. Bu serüvenimde ise desteklerini benden hiçbir zaman esirgemeyen anneme, babama, eşime ve çocuklarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Genç bilim insanlarının başarılarını ödüllendirerek, bilimsel çalışmalarını desteklemek ve akademik kariyerleri açısından onları cesaretlendirmek hedefiyle verilen bu saygın ödülü alarak üniversitemizi gururlandıran Doç. Dr. Emre Onur Kahya’yı tebrik ediyor, kariyerine yeni başarılar eklemesini diliyoruz.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi