Mezunlarımız 243. Yılda Yeniden Teknik Üniversitede
May 30, 2016

Üniversitemizin 243. yılını, 27 Mayıs 2016 Cuma günü Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde ve Merkezi Derslik Binası’nda düzenlenen tören ve ertesi gün gerçekleştirdiğimiz renkli bir programla kutladık. Genç-yaşlı birçok İTÜ’lü mezunumuzun buluştuğu İTÜ Günü etkinliklerinde, duygusal anlar ile eğlenceli saatleri bir arada yaşadık. İlk günkü törende İTÜ’ye değer katan kişiler ve kuruluşları Arı Ödülü ile ödüllendirirken, mesleğinde 60 ve daha fazla yılı dolduran mezunlarımıza bu önemli günün hatırası olarak plaketlerini takdim etmenin mutluluğunu da yaşadık.

243.yil_itu gunu_1

Dopdolu bir programla renkli anlara sahne olan ikinci günde ise meslekte 40’ıncı ve 50’inci yılını dolduran mezunlarımız ile hizmette 30’uncu, 40’ıncı ve 50’inci yılını bitiren İTÜ’lüler, Merkezi Derslik Binası’nda, canlı müzik eşliğinde gerçekleştirilen kahvaltıda buluştu. Mezun olduktan sonra aradan geçen yıllarda aile kurarak, İTÜ kültürünü sonraki kuşaklara aktaran mezunlarımız ve beraberinde şenliğe katılan çocukları, dans ve müzikle dolu bir program ile animasyon ekibinin düzenlediği oyunlar, karaoke yarışması ve alandaki oyun parklarında eğlenceli saatler geçirerek, bu coşkuya ortak oldular.

243.yil_itu gunu_2

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın masaları tek tek ziyaret ederek fotoğraf çektirdiği mezunlarımızın arasında birbirini yıllar sonra görenler de vardı. Aradan geçen zamanı telafi etmek isteyen mezunlarımız, anılarını tazeledikçe İTÜ’lü yılları âdeta yeniden yaşadılar ve “İTÜ’lü olmak” kavramının aslında bir ömür boyu süreceğini gösterdiler. Hayatın en güzel dönemi sayılan üniversite yıllarını hatırlarken mezunlarımızın duygu yüklü anlarına da tanık olduğumuz bu önemli günde, güneşli hava da katılımcılar için iyi bir yol arkadaşı oldu.

243.yil_itu gunu_3

İTÜ Günü Hatırası olarak sahnede yapılan toplu fotoğraf çekimleriyle de bu büyük buluşmayı ölümsüzleştiren İTÜ mezunları, üniversitemizde “Yeşil Kampüs” turuna katılarak kampüste uygulanan ve planlanan yeni projelerle ilgili detaylı bilgiler edindi.

243.yil_itu gunu_4

Aileleriyle beraber İTÜ Ailesi’ni daha da genişleten ve İTÜ Günü’ne gelerek coşkumuzu paylaşan tüm mezunlarımıza teşekkür ederiz.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi
Fotoğraflar: Görsel İletişim Tasarımı Ofisi