İTÜ FASHION SHOW 2016’da Moda Rüzgarı Esti
Haz 02, 2016

Üniversitemiz 2017 ilkbahar-yaz modasına bugünden “Merhaba” dedi. Üniversitemizin Fashion Institute of Technology ile yaptığı iş birliğiyle yürütülen İTÜ - FIT Moda Tasarım Programı’nın bu yılki mezunları olan 9. dönem mezunu genç moda tasarımcıları, İlkbahar-Yaz 2017 temasıyla hazırladıkları özel kreasyonu Divan İstanbul’da yapılan göz alıcı bir defileyle görücüye çıkardı. Banu Noyan’ın koreografisi, Ece Vahapoğlu ve Gökay Kalaycıoğlu'nun sunumlarıyla renkli bir atmosferde geçen defilede, hazır giyim ve moda sektörünün önemli isimlerinden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda birinci Cemile Meryem Özlem Şimşek, ikincisi Ceylin Türkkan ve üçüncüsü Beste Beksaç oldu. İlk üç sırayı paylaşan öğrencilerimiz, İTÜ plaketleri yanında, hepsiburada.com tarafından verilen hediye çekleriyle de ödüllendirildiler.

kolaj fashion

Yarışmaya katılan genç tasarımcılardan olan Sibel Yanmaz ise yarışmanın ana sponsorlarından LC Waikiki bünyesindeki “Kurumsal Akademi” tarafından düzenlenen “Styling Firma İçi Eğitimi” ve ”iPad” tablet özel ödüllerini kazandı. Organizasyonun destekçilerinden Shima Seiki’nin Japonya-Wakayama’da yer alan firmasında bir hafta sürecek triko tasarımı eğitimi sağlayan Tetaş-Shima Seiki Özel Ödülü’nü ise Merve Başkaya aldı.

Moda dünyasının ve giyim sektörünün yoğun ilgisini çeken defileyle birlikte, İTÜ mezunları giyim alanında da önemli bir başarıya daha imza attı. Başta defilenin ana destekçileri İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçilari Birliği (İHKİB) ile LC Waikiki’ye, mekân sponsoru Divan İstanbul’a ve TETAŞ, hepsiburada.com,  Studio D, Çalık Grup, Best Seller, Lectra Systems, Pimms Group, Vassago Hair Designers, Kryolan Make-Up ve Tekstil&Teknik’e üniversitemiz adına teşekkür ederiz.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi
Fotoğraflar: Görsel İletişim Tasarımı Ofisi