Miniklerden Mimarlığa İlk Adım
Haz 07, 2016

Çocuklarınızın daha bugünden, hem de eğlenceli ve yaratıcı oyunlar sayesinde mesleklerle tanışması güzel olmaz mıydı? Biz güzel olacağını düşündük ve kollarımızı sıvadık. İTÜ GVO Dr. Sedat Üründül Anaokulu öğrencileri ve İTÜ Mimarlık Fakültesi iş birliği ile 23-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Sultan Polat ve Doç. Dr. Aliye Ahu Akgün koordinatörlüğünde düzenlenen Tasarım Festivali’nde İTÜ’lü minikler mimarlıkla tanıştı.

miniklerden_mimarliga_ilk_adim_2

Üniversitemizde; mimarlık, şehir ve bölge planlaması, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve endüstri ürünleri tasarımı olmak üzere beş bölüm hâlinde eğitim verilen, Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Sinan Mert Şener ve Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Özhan Ertekin’in katkılarıyla gerçekleştirilen bu özel etkinlik sayesinde, okul öncesi eğitimlerine devam eden minikler, yaratıcılığı ve teknik bilgiyi bir araya getiren bir alan olan mimarlığa ilk kez bu kadar yakından baktı. Taşkışla yerleşkemizdeki ahşap atölyemizde bu etkinlik için özel olarak hazırladığımız 20x20x20 cm. boyutundaki ahşap küplerin yardımıyla, atık ve diğer malzemelerle ilk mimari tasarım çalışmalarını yaptılar.

miniklerden_mimarliga_ilk_adim_3

İTÜ Mimarlık Fakültesi akademisyenleri; Doç. Dr. Hatice Ayataç, Doç. Dr. Aliye Ahu Akgün, Öğr. Gör. Oruç Çakmaklı, Öğr. Gör. Dr. Melih Bozkurt, Ar. Gör. Özge Çelik ve gönüllü meslektaşları Didem Duman ve Yağmur Çakıroğlu’nun da yer aldığı Tasarım Festivalİ’nde miniklere mimarlık dallarıyla ilgili bilgi verilirken, ahşap küpler yoluyla mekânla uyumlu bir konseptte hazırlanan aktiviteye çocukların katılımı sağlandı.

miniklerden_mimarliga_ilk_adim_1

Eğlenirken öğrenen, mimarlığın sırlarını keşfeden miniklerin heyecanı gözlerinden okunurken, çıktıkları keşif yolculuğunda ilginç yorumlarla da karşılaşıldı. 4 yaş grubu öğrencilerin ‘tasarım’ kavramını ‘önce düşünüp sonra yapmak’ olarak tanımlaması, 5 yaş grubu öğrencilerin ‘peyzaj mimarlığı’nı ‘çiçekçilik’ ve 6 yaş grubu çocukların ise ‘mahalle’yi ‘köy’ olarak ifade etmesi yüzlerde tatlı bir tebessüm bıraktı.

miniklerden_mimarliga_ilk_adim_4

Bu önemli festival projesinin sonunda, İTÜ GVO Dr. Sedat Üründül Anaokulu Müdürü Sayın Nur Aköz, öğretim üyelerine ve gönüllülere günün hatırası olarak birer teşekkür belgesi takdim etti.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi
Fotoğraflar: Görsel İletişim Tasarımı Ofisi