Liseli Mucitler Hayallerine Uçtu
Haz 09, 2016

İstanbul Liseler Arası Model Uçak Yarışması, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ve İGA - İstanbul Yeni Havalimanı’nın ana sponsorluğunda 5 Haziran 2016 Pazar günü gerçekleştirildi.

iga (3)

Yarışmanın daha önce düzenlenen ilk aşamasında başarılı olan model uçak tutkunu 31 lise öğrencisinden oluşan 4 takım, üniversitemizin laboratuvarlarında aldıkları 2 aylık teorik eğitimin ardından atölyelerimizde yaptıkları maket uçaklarla sahne aldı.

iga (1)

Üniversitemizde tasarladıkları maket uçakları İTÜ Stadyumu’nda yarıştıran genç mucitler yeteneklerini sergilerken yarışmayı izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Çekişmeli geçen yarışta takımlar, 5 dakikada en fazla tur atmak ve paraşüt bırakmak için büyük bir rekabete girdi.

iga (4)

Renkli bir atmosferde geçen yarışmada birinciliği ANKA adlı model uçakla yarışmaya katılan “Yürüyen Uçak” takımı elde etti ve helikopterle İstanbul turu büyük ödülünün yanı sıra İGA’da staj yapma hakkını da kazandı. Team Hyperion takımı yarışı ikinci olarak tamamlarken, TK-M4 Türkuş Takımı ise üçüncü sırayı aldı. Dereceye giren üç takım da Macbook Pro, Macbook Air ve iPad Mini ile ödüllendirildi. Takımlar ödüllerini; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın ve İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu’nun ellerinden aldı. 4.ve 5. olan takımlara ise ödüllerini İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ verdi.

iga (2)

Haber ve Fotoğraf: Kurumsal İletişim Ofisi