İTÜ TMDK Ortaokulu ile Çocuklar Müziğe Erkenden Başlıyor
Haz 10, 2016

Mozart ilk konserini 6 yaşındayken verdi, Haydn ise aynı yaşta koroya katılmıştı. Bestecilerimizden Cemal Reşit Rey 5, Ahmet Adnan Saygun ise 13 yaşındayken piyano çalıyordu. Sanat güneşimiz Zeki Müren ise müziğe olan yeteneği fark edildiğinde henüz ilkokulu bitirmemişti. Peki ya, Türk Rock Müziği’nin son yıllardaki en güçlü seslerinden Şebnem Ferah’ın müzik yaşamının henüz ilkokuldayken aldığı mandolin ve solfej dersleriyle başladığını biliyor muydunuz?

itu_tmdk_ortaokul

Erken yaşta başlayan müzik eğitiminin, yetenekli çocuklarımızın sahip olduğu becerilerin doğru yönlendirilmesinde ve en iyi şekilde değerlendirilmesinde büyük rolü olduğunu düşünen üniversitemiz, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzik Ortaokulu’nun kapılarını 20 yıllık bir zorunlu moladan sonra tekrar açıyor.

Hayatın ayrılmaz bir parçası olan ve “ruhun gıdası” olarak tanımlanan müzikle erken yaşta tanışan çocukların, müzikal kariyerlerinde çok daha rahat ve hızlı yol aldığını, farklı sesler ve ritimlerle daha önceden tanışan çocuklarımızın, virtüöz olma şansının daha fazla olduğu bir gerçektir.

itu_tmdk_ortaokul

Bu nedenle, erken yaşta başlayan müzik eğitiminin, yetenekli çocuklarımızın sahip olduğu becerilerin doğru yönlendirilmesinde ve en iyi şekilde değerlendirilmesinde büyük rolü olduğunu düşünen üniversitemiz, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzik Ortaokulu’nun kapılarını 20 yıllık bir zorunlu moladan sonra tekrar açıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012-2013 eğitim-öğretim yılında başlatılan ve 4+4+4 şeklinde yürürlüğe giren 12 yıllık zorunlu eğitim sistemiyle, İTÜ TMDK Müzik Ortaokulu ve Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi’nin kurulmasındaki yasal engelin ortadan kalkmasıyla, 2016 - 2017 eğitim öğretim yılından itibaren geleceğin sanatçılarını yetiştirmek için çalışmalarına tekrar başlayacak olan İTÜ TMDK Müzik Ortaokulu’nda, küçük yaşta müziğe ilgisi olan öğrenciler için; piyano, keman, çello, gitar, yan flüt, saksafon, bateri, ritim atölyesi, kanun, bağlama, kemençe, ney ve ses eğitimi verilecek.

itu_tmdk_ortaokulu

Unutmayın, İTÜ TMDK Müzik Ortaokulu ön kayıtları için son gün 10 Haziran 2016, kayıt kabul esasları ve giriş kriterleri hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi
Fotoğraflar: Görsel İletişim Tasarımı Ofisi