Peyzaj Mimarlığının Geleneksel Zirvesi: DLA 2016
Haz 16, 2016

Peyzaj mimarlığı alanında en önemli zirvelerden olan ve bu yıl 17.si düzenlenen Uluslararası Sayısal Peyzaj Mimarlığı Konferansı (DLA 2016), yine renkli bir ortamda, heyecan verici bir atmosferde gerçekleşti. Bir yılı aşkın süredir devam eden yoğun hazırlıkların ardından, Taşkışla Kampüsü’müzde İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Y. Çağatay Seçkin başkanlığında düzenlenen konferans, 31 Mayıs 2016 Salı günü Prof. Carl Steinitz gözetimindeki “Digital Geodesign Synthesis” isimli çalıştayla başladı. DLA 2016, 1 Haziran 2016’da gerçekleştirilen ve Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ile Mimarlık Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Sinan Mert Şener’in katılımlarıyla onurlandırdığı açılış töreninin ardından 3 gün boyunca devam etti. Konferans, 3 Haziran 2016 Cuma günü yapılan kapanış töreni ve gelecek yılki konferansın tanıtım gösterimiyle sona erdi.

dla-1

Konferans programında, özellikle Prof. Philip Paar’ın gözetiminde organize edilen 3 Boyutlu Tesis Tasarımı ve Modelleme (3D Planting Design and Modelling) çalıştayı, yoğun bir ilgi ve beğeniyle takip edildi. Konferansın son günü ise 4 Haziran 2016 Cumartesi günü Prof. Dr. Zeynep Kuban önderliğinde “Exploring the More Recent Istanbul” temalı teknik bir gezi düzenlendi. Hem akademik bilgilerin tazelenmesi hem de entelektüel birikimin artırılması açısından son derece güzel bir final olan gezi sayesinde, İstanbul’da bir keşif yolculuğuna çıkıldı.

dla-4

Bildiri sahibi birçok değerli bilim insanlarının katıldığı DLA 2016’da; oturumlar Salzburg Üniversitesi’nden Josef Strobl, Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Stephen Ervin ve Prof. Dr. Carl Steinitz, New York Eyalet Üniversitesi (SUNY)’nden Prof. Dr. James Palmer, Mississippi Eyalet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sadık C. Artunç ve Anhalt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erich Buhmann konuşmalarıyla açıldı.

dla-2

Taşkışla Orta Avlu’da gerçekleştirilen açılış kokteylinde, konservatuvar öğrencilerimiz Şennur Dinleyen, Emre Merallı, Mehmet Dinleyen ve Güneş Yakartepe, etkinliktekilere müzik dolu dakikalar yaşatırken, konferans ve gala yemekleri ile katılımcılar arasında profesyonel bağlantılar kuruldu.

dla-3

Konferansın gerçekleşmesine maddî ve mânevi destek veren, TEPTA Aydınlatma San. ve Tic. A.Ş.ye, HUNTER Industries’e, Emirgan Sütiş’e, İstanbul Ağaç A.Ş.’ye ve DOPEM Doğal Peyzaj Elemanları ve Yapısal Tasarım Araştırma Merkezi’ne teşekkür ederiz.

Haber ve Fotoğraf: Kurumsal İletişim Ofisi