Dr. Zeynep Değer’e Los Angeles’tan Büyük Onur
Haz 17, 2016

Uluslararası çaptaki başarılarımıza gün geçtikçe bir yenisi ekleniyor. Bu haberlerden biri de ABD’den geldi. Üniversitemizin Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü öğretim görevlilerinden Dr. Zeynep Değer, Los Angeles Yüksek Yapılar Yapısal Tasarım Konseyi tarafından verilen 2015 Yılı Seçkin Makale Ödülü’ne lâyık görüldü.

zeynep deger ucla laboratuvar

Farklı üniversitelerden gelen ve her biri alanında uzman akademisyenler ile önemli kuruluşları temsil eden profesyonellerden oluşan konseyin verdiği ödül, Los Angeles Yüksek Binalar Yapısal Tasarım Konseyi (LATBSDC) Yıllık Konferansı 2016 kapsamında verildi. Dr. Zeynep Değer adına ödülü, California Los Angeles Üniversitesi’ndeki (UCLA) doktora danışmanı ve ödüllü makalenin üçüncü yazarı Prof. John W. Wallace aldı.

zeynep tall bldg odul2

Dr. Zeynep Değer bu ödülü, çerçeveli ve çerçevesiz çekirdek perdeli yüksek binaların performansa dayalı tasarımını ve deprem performansını sunduğu "Seismic Performance of Reinforced Concrete Core Wall Buildings With and Without Moment Resisting Frames" isimli akademik yayını ile kazandı. Ayrıca ödülün Dr. Zeynep Değer’e verilmesinde, dünyada gittikçe önem kazanan betonarme yüksek binalar alanına yaptığı katkıların da etkili olduğu belirtildi.

zeynep deger ucla laboratuvar ekip

Öğr. Gör. Dr. Zeynep Değer yapısal deprem mühendisliği, yüksek binaların modellenmesi ve sismik performans değerlendirmesi, yapısal deprem tasarım yöntemleri, betonarme yapı elemanlarının analitik modellenmesi ve davranışı alanlarında çalışmalarını sürdürüyor.
Uluslararası arenada üniversitemizi başarıyla temsil eden öğretim görevlimizi kutluyor başarılarının devamı diliyoruz.