Biri Uydudan Gözetliyor: 2. UYGU Yaz Okulu
Haz 27, 2016

Yaz aylarında da bilimsel etkinliklere hız kesmeden devam eden üniversitemiz, Uydu Yer Gözlem Uygulamaları (UYGU) Yaz Okulu’nun ikincisine ev sahipliği yaptı. 13-16 Haziran 2016 tarihlerinde İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü’nde düzenlenen UYGU Yaz Okulu ile lisansüstü eğitimlerini sürdüren genç araştırmacılar ile çeşitli kuruluşlardan gelen temsilciler buluştu ve bu alanda geleceğe dair görüşlerini birbirleriyle paylaştı.

uygu_2016_2

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Fuat Aydın’ın açılış konuşmasıyla başlayan yaz okuluna Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden doktora öğrencilerinin yanı sıra Türkiye Petrolleri, TÜBİTAK UZAY ve TÜBİTAK BİLGEM’den de ko IEEE GRSS, İTÜ ve TÜBİTAK tarafından desteklenen ve dört gün süren yaz okuluna, çok boyutlu uzaktan algılama verisi ve uygulamalarıyla ilgilenen lisansüstü ve doktoralı genç araştırmacılardan oluşan toplam 30 kişi katıldı.

uygu_2016_1

Ortak öğrenme olanaklarının geliştirilmesi açısından pek çok fırsat sunan UYGU 2016 yaz okulunda, uydu yer gözlem verilerinin işlenmesi, bu verilerin değişik alanlarda uygulanabilmesi ve makine ile radar tekniklerinin istatistikî bilgi oluşturmada kullanılması gibi birçok önemli noktaya değinildi. Ayrıca ülkemizin uydu veri kullanımının artırılması ve çeşitli uydu yer gözlem verilerinin kullanımında disiplinler arası etkileşimin rolü de UYGU Yaz Okulu’nun konuları arasındaydı.

uygu_2016_toplu_fotograf

Programda, Avrupa’nın ETH Zürih gibi en iyi üniversitelerinden akademisyenler ile konularında uzman Türk akademisyenler tarafından, temel konulardan başlayıp ileri seviye ve uygulama alanlarına kadar geniş bir yelpaze içinde uydu yer gözlem verilerinin değerlendirilmesine yönelik dersler verildi.

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi