İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri 20-23 Temmuz’ da Ayazağa'da
Haz 30, 2016

Üniversitemiz her yıl olduğu gibi bu yıl da aday öğrencilerin kariyerlerindeki dönüm noktalarından biri olan tercih döneminde öğrencilerin sorularını yanıtlamak ve bölümlerimizi tanıtmak adına, dopdolu geçecek dört günlük bir programla aday öğrencilerle buluşuyor.
Tanıtım ve Tercih Günleri 20-23 Temmuz 2016 tarihleri, 10:00 -17:00 saatleri arasında Ayazağa Kampüsü İTÜ Merkezi Derslik Binası’nda gerçekleştirilecek. Aday öğrencilerimizin sorularını yanıtlayacak resmî birimimiz İTÜ Tanıtım Ofisi'ne buradan ulaşabilirsiniz.

243 Yıldır Lider Yetiştiriyoruz

Kendine güvenen, çalışkanlığıyla başarıya ulaşan, toplumumuza hizmet eden, her biri kendi alanlarında lider nitelikte sayısız insan yetiştiren üniversitemiz, bu yıl “243 yıldır lider yetiştiriyoruz.” mottosuyla yola çıkıyor. İTÜ etkinlik boyunca; 13 fakülte, 37 bölüm, 10 uluslararası ortak lisans programı ve Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ile aday öğrencilerle bir araya gelecek. Öğrenciler merak ettikleri konuları alanında uzman öğretim üyelerimize ve personelimize doğrudan sorabilecek, onlarla sohbet etme fırsatı yakalayacak. Bölümlerimizin yanı sıra; Yurtlar ve Burslar Ofisi, Erasmus Ofisi, Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ve İTÜ Çekirdek de kuracakları stantlar aracılığıyla adaylarla bulaşacak ve üniversitemizi tercih edecek adayların akıllarındaki soru işaretlerini kaldıracak.

İTÜ “Yeşil Kampüs” Turları

Aday öğrenciler, Tanıtım ve Tercih Günleri boyunca düzenlenecek “Yeşil Kampüs” turlarıyla kampüsümüzü daha yakından tanıyacaklar ve doğayla iç içe bir üniversite yaşamına ilk adımlarını atacaklar. Yeşil Kampüs, etkinlik günleri öncesinde, projeyle ilgili olarak bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak isteyen aday öğrencilerimizi www.yesilkampus.itu.edu.tr adresinde bekliyor olacak.

Öğrenci Kulüpleri ve Proje Takımları

İTÜ’deki disiplinler arası çalışma anlayışının en iyi örneklerinden olan ve farklı bölümlerden öğrencilerimizin katkılarıyla oluşturulan; İTÜ Elektrikli Araç Takımı, İTÜ İGEM Takımı, Lagari Thrust Sounding Roket Takımı, Pars Roket Grubu, Multibee İnsansız Hava Araçları Takımı ve ARIGE proje ekipleri ise başarılı ve ödül almış projelerini öğrencilerle paylaşacak.
Ayrıca, aday öğrencilerin İTÜ’de her zaman hareketli ve canlı bir şekilde devam eden sosyal yaşamla ilgili olarak bilgilendirilmesi amacıyla, İTÜ Kültür Sanat Birliği’ne bağlı 40’tan fazla öğrenci kulübü de kuracakları stantlarla etkinlikteki yerlerini alacak. Üniversitemizde öğrenciler tarafından düzenlenen etkinliklerle ilgili yararlı bilgileri adaylara aktaracak.

Tanıtım ve Tercih Günleri öncesinde aday öğrenciler, http://tanitim.itu.edu.tr adresinden veya sosyal medya hesaplarından; İTÜ’deki eğitim anlayışı, üniversitemizin öğrenci profili ve “İTÜ’lü olma”nın iş hayatına katkısını değerli akademisyenlerimizden ve kariyerinde başarıyı yakalamış mezunlarımızdan dinleyebilirler.

“Asırlardır öncü” bir üniversite olarak, İTÜ’nün yeni kuşak temsilcileri olacak gençlerimize kapılarımızı ardına kadar açtığımız bu etkinlikte, sizi de 20-23 Temmuz 2016 tarihleri arasında Ayazağa Kampüsü’müze, İTÜ Tanıtım ve Tercih Günleri’ne bekliyoruz.

Ankara, Bursa ve İzmir Buluşmaları

İTÜ Mezunlar Dernekleri iş birliği ile Ankara, Bursa ve İzmir’de de Tanıtım ve Tercih Günleri etkinliği düzenliyoruz. 19-20 Temmuz 2016 tarihlerinde, saat 10.00-18.00 arasında Congresium Ankara’da, 19 Temmuz 2016’da saat 10.00-17.00 arasında Bursa Atatürk Kültür Merkezi’nde ve 21 Temmuz 2016’da saat 10.00-17.00 arasında İzmir Mezunlar Derneği’nde adaylar İTÜ’lü uzmanlarla bir araya gelme ve sorularına yanıt alma imkânı bulacak.

İTÜ Birliği Derneği Ankara, İTÜ Mezunlar Derneği İzmir ve Bursa şubelerine aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

İTÜ Birliği Derneği Ankara internet sitesi: http://itubirlik.org.tr/
İTÜ Mezunlar Derneği İzmir Şubesi internet sitesi: http://www.ituizmirmd.org/v2/
İTÜ Mezunlar Derneği Bursa Şubesi için http://www.ituderbursa.org

Bölümlerimizin kontenjan, başarı sıralamaları ve 2015 yerleştirme sonuçlarına göre taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.