İÇLİS: İç Mimarlık Üzerine Bir Beyin Fırtınası
Tem 01, 2016

Günümüzde özel bir uzmanlık alanı olarak öne çıkan ve yeni yaşam alanlarının tasarımını ilhamla zenginleştiren iç mimarlık üzerine önemli bir zirve olması beklenen İç Mimarlık Lisansüstü Çalışmalar Sempozyumu’nda (İÇLİS); alanla ilgili çalışmalar yapan birçok akademisyen ile lisansüstü öğrencileri bir araya geldi.

iclis_foto

16-17 Haziran tarihlerinde Taşkışla Kampüsü’müzde gerçekleştirilen sempozyumda, farklı şehirlerden gelen lisansüstü öğrenciler ile iç mimarlık üzerine çalışan akademisyenler, iç mimarlık alanında Ar-Ge ve İnovasyon bakımından yapılabilecekler üzerine iki gün boyunca görüş alışverişinde bulundu. İç mimarlığın uygulamalı bir çalışma alanı olması nedeniyle, gelecekte yapılabilecek uluslararası iş birliklerinin temelleri atıldı. İlkine ev sahipliği yaptığımız ve yıllık olarak düzenlenmesi planlanan sempozyumun yanı sıra, lisansüstü öğrencilerini akademik çalışmalara daha fazla teşvik etmek amacıyla, etkinlik kapsamında iki yılda bir olmak üzere “İç Mimarlık Alanı En Başarılı Yüksek Lisans Tez Ödülü” verilmesi kararlaştırıldı.

Lisansüstü öğrencilerimizin yanı sıra sempozyuma; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sinan Mert Şener, İç Mimarlık Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Gül Koçlar Oral, IMIAD Program Koordinatörü Doç. Dr. Özge Cordan da katıldı.

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi