• İTÜ Denizcilik Fakültesi ’nde Mezuniyet Coşkusu
    Tem 01, 2016
    İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri, aynı zamanda Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanan 1 Temmuz’da, İTÜ Tuzla Yerleşkesi’nde yapılan törenle mezuniyet coşkusunu yaşadı.

• “Kepler Havaya!”
    Tem 01, 2016
    En az dört yıl süren, içinde zor olduğu kadar eğlenceli anların da bulunduğu, yoğun çalışmalarla geçen bir maraton daha sona eriyor. Bu yılki mezunlarımız ise hem bitiş çizgisini geçmenin gururunu hem de Teknik Üniversite’de geçen unutulmaz yılları ardında bırakmanın getirdiği o anlamlı duyguyu 2015-2016 Akademik Yılı Lisans Mezuniyet Töreni’nde yaşayacak. Tören, 14 Temmuz 2016 tarihinde, İTÜ Stadyumu’nda düzenlenecek.

• Yeraltının Zenginlikleriyle Büyük Buluşma
    Tem 01, 2016
    26. kez düzenlenen “İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Semineri ve Sergisi”, bu yıl yine üst düzey ve yurt dışından yapılan katılımlarla alanla ilgili akademisyenlerimizi ve sektörden profesyonelleri buluşturdu.

• İÇLİS: İç Mimarlık Üzerine Bir Beyin Fırtınası
    Tem 01, 2016
    Günümüzde özel bir uzmanlık alanı olarak öne çıkan ve yeni yaşam alanlarının tasarımını ilhamla zenginleştiren iç mimarlık üzerine önemli bir zirve olması beklenen İç Mimarlık Lisansüstü Çalışmalar Sempozyumu’nda (İÇLİS); alanla ilgili çalışmalar yapan birçok akademisyen ile lisansüstü öğrencileri bir araya geldi.

• Türkiye'nin En Hızlı Süper Bilgisayarı İTÜ'de
    Tem 01, 2016
    Her geçen gün daha da gelişen teknolojinin geldiği boyutu en iyi şekilde gösteren cihazlardan biri de süper bilgisayarlardır. “Süper bilgisayar” genel olarak; yoğun paralel işlemciler, yüksek performanslı vektör işlemciler ve öbek bilgisayarların oluşturduğu sistem olarak tanımlanıyor.