Yeraltının Zenginlikleriyle Büyük Buluşma
Tem 01, 2016

26. kez düzenlenen “İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Semineri ve Sergisi”, bu yıl yine üst düzey ve yurt dışından yapılan katılımlarla alanla ilgili akademisyenlerimizi ve sektörden profesyonelleri buluşturdu.

23-24 Haziran tarihlerinde Maden Fakültemizin İhsan Ketin Salonu ve fuayesinde düzenlenen seminer, üniversitemizin Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Satman, Maden Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fatma Arslan ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın açılış konuşmalarıyla başladı.

petrol_seminer_2

Bu yılki seminerde Petrol Mühendisleri Topluluğu (Society of Petroleum Engineers) Başkanı Dr. Nathan Meehan’ın seminere katılımı ve açılış oturumunda yaptığı konuşma ise etkinliğin dünya çapındaki bilinirliğinin geldiği noktayı gösterir nitelikteydi.

Etkinlik kapsamında; petrol, doğal gaz ve jeotermal sektörlerinin önde gelenleri tarafından yapılan konuşmalarla katılımcılar aydınlatıldı. Ayrıca etkinlik kapsamında düzenlenen Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümü Danışmanlar Kurulu toplantısında alanla ilgili son gelişmeler ele alındı ve uluslararası çapta bilinen mühendislik sertifikasyon kurumu ABET’e başvuru süreciyle ilgili olarak katılımcılar bilgilendirildi.

laboratuvar_acilis

Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Simülasyon Laboratuvarı Açıldı

Seminer sonunda, değerli bilim insanı ve mezunumuz Dr. Fikri Küçük’ün desteğiyle yenilenerek üniversitemize tekrar kazandırılan Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Simülasyon Laboratuvarı açıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, mezunumuza günün anısına Gümüş Arı Teşekkür Plaketi’ni takdim etti.

Öğrenci Bildirisi Ödülleri sahiplerini buldu

Etkinlik süresince ayrıca 24 Haziran’da Petrol Mühendisleri Topluluğu Türkiye Bölümü (SPE Turkey Section) Bildiri Yarışması da yapıldı. Lisans seviyesinde birincilik ödülü Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Zinyet Agarzayeva’nın, lisansüstü seviyesindeki birincilik ödülü ise Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden Sercan Gül’ün oldu.

petrol_seminer_1

Alanında En Verimli Etkinlik

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Semineri ve Sergisi, ülkemizde bu konuda yapılan en uzun ve en verimli etkinlik olarak öne çıkıyor. Etkinliğin sergi kısmında ise başta Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) olmak üzere sektöre liderlik eden pek çok kuruluş stantlarıyla yerlerini alıyor.

Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümümüz tarafından düzenlenen etkinliğin en önemli hedefi, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde Türkiye ve dünya gündeminde kendine sıkça yer bulan petrol, doğal gaz ve jeotermal enerji konularında sektör yöneticileri ve uzmanlarının görüşlerini almak olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca yıllık olarak gerçekleştirilen etkinlikte, yurt dışından saygın araştırmacıların çalışmaları konusunda katılımcılara bilgi veriliyor ve mezunlarımızla bir araya geliniyor.

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi