23. ERES Uluslararası Konferansı’nda Yeni Başkan Dr. Kerem Yavuz Arslanlı
Tem 03, 2016

Gayrimenkul alanıyla ilgili kurum ve kuruluşlar ile üniversiteleri buluşturan ERES Uluslararası Konferansı’nın 23.sü bu yıl, 5-8 Haziran tarihleri arasında, Almanya’nın Regenburg kentinde, Universität Regensburg International Real Estate Business School’un katkılarıyla düzenlendi.. Yıllık olarak gerçekleşen bu önemli zirvede, akademisyenler ve sektöre yön veren kuruluşlardan gelen temsilciler bir araya gelerek gayrimenkul sektörünün bugünü ve yarını hakkında bir yol haritası belirlemek hedefiyle görüş alışverişlerinde bulundu.

Bu yıl 51 ülkeden 556 katılımcının yer aldığı konferansta, 15 tema altında yapılan 270 sunumla, sektörün dünyadaki durumu hakkında görüşler paylaşıldı ve gayrimenkul alanındaki akademik çalışmalar farklı açılardan ele alındı. Konferansın geçen yılki buluşmasına üniversitemizin Taşkışla Yerleşkesi ev sahipliği yapmış, etkinliğe İTÜ Çevre ve Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İTÜ Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisans Programı da destek vermişti.

23-eres-uluslararasi-konferansinda-baskan-dr-kerem-yavuz-arslanli_1

Etkinlik kapsamında yapılan seçim sonucunda, Avrupa çapındaki en saygın gayrimenkul oluşumlarından olan ve gayrimenkul finansmanı, uluslararası gayrimenkul yönetimi, gayrimenkul değerleme, kentsel dönüşüm, konut ve ticari gayrimenkul pazarları gibi konulara odaklanan Avrupa Gayrimenkul Topluluğu (European Real Estate Society- ERES) başkanlığına, üniversitemizin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Dr. Kerem Yavuz Arslanlı’nın seçilmesiyle, gurur tablomuza bir isim daha ekledik.

23-eres-uluslararasi-konferansinda-yeni-baskan-dr-kerem-yavuz-arslanli_2

İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde çalışmalarını sürdüren Arslanlı, Avrupa Gayrimenkul Topluluğu’nun 2016-17 Dönem Başkanlığı’na seçilmesiyle birlikte, sektörde Avrupa’nın en önemli akademik birliğinin başkanlığına seçilmiş olmasının, ülkemiz açısından önemli katkılar yapacağını ve yeni iş birliklerine imkân sağlayacağını belirtti.

ERES Başkanı seçilerek üniversitemize büyük bir gurur yaşatan Dr. Kerem Yavuz Arslanlı’yı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.