Geceyi Aydınlatan Işıl Işıl Bir Kampüs: Ayazağa Yerleşkesi
Tem 11, 2016

Doğayla iç içe bir üniversite yaşamının mümkün olabileceğini göstermek adına 2013’te başlattığımız Yeşil Kampüs projemizin önemli bir parçası da kampüslerimize görünüm açısından estetik, görüş mesafesi bakımındansa yeterli bir aydınlatma sağlamak.

selfis meydani

Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerimizin katkılarıyla sürdürülen Yeşil Kampüs çalışmaları kapsamında yenilenen aydınlatma üniteleri sayesinde, yerleşkelerimiz yeni ve hayranlık uyandıran bir görünüme kavuşuyor.

selfis_meydan_insaat_yolu

Bu bağlamda, Ayazağa kampüsümüzün aydınlatma armatürleri ve genel aydınlatma tarzı, ilk gününden beri Yeşil Kampüs çalışmalarında yer alan Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Yasin Çağatay Seçkin öncülüğünde yeniden ele alındı.

bisiklet yolu

Ayazağa Kampüsü’müzdeki yeni aydınlatma üniteleri, Mimari Aydınlatma Dergisi PLD Türkiye’de de geniş yer buldu. Derginin 60. sayısında “İTÜ Kampüs Aydınlatması En İyi Aydınlatma” başlığıyla çıkan haberde, yerleşkemizin yenilenen aydınlatma tarzıyla birlikte kavuştuğu gece görünümü birçok fotoğrafla sunuldu ve okurların beğenisini kazandı.

orman yolu

Yemyeşil görünümü ve doğal hayata ev sahipliği yapmasıyla gündüz saatlerinde akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve ziyaretçilerimize harika bir manzara sunan İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, gece karanlığındaki ışıl ışıl görünümüyle de yine dikkatleri üzerinde topluyor.

Derginin son sayısına ve habere erişim için lütfen tıklayınız.

fen_edebiyat_fakultesi

Fotoğraf: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi