Mezuniyet Coşkusunun Adresi İTÜ Oldu
Tem 15, 2016

Büyük emeklerle, uykusuz gecelerle ve elbette arkadaşlarıyla geçirdikleri birçok güzel anıdan sonra, işte o gün geldi. En az dört yıl süren, ilk gün hiç bitmeyecekmiş gibi görünen ve hayatın en güzel dönemlerinden olan lisans dönemi, 2235 öğrencimiz için bu yıl sona erdi.

MEZUNIYET_GORSELLER-4

14 Temmuz’da İTÜ Stadyumu’nda düzenlenen 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’mizle birlikte binlerce öğrencimiz Teknik Üniversite’den lisans diplomalarını aldı. Bu önemli ve duygu yüklü günde mezunlarımızın mutluluğuna akademisyenlerimiz ve aileleri de ortak oldu. 56 bölümden mezun olan öğrencilerimiz, diplomalarına kavuşmanın gururunu yaşadı.

MEZUNIYET_GORSELLER-6

Mezunlarımıza “İTÜ’lüden konser var!” dedik, geldiler.

Mezuniyet törenimiz, pop müziğin son dönemde öne çıkan yeni isimlerinden, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencimiz Simge Sağın’ın hareketli ve eğlenceli konseriyle başladı. Müzik dünyasının sevilen isimlerinden biri olan Simge, öğrencisi olduğu üniversitede verdiği konser için “Kendi evimde konser vermek büyük bir mutluluk.” dedi. Tören, öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Altıok ve tiyatro sanatçısı Ziya Kürküt’ün gülümseten sunumlarıyla devam etti.

MEZUNIYET_GORSELLER-3

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ile Türk Hava Yolları’nı zirveye taşıyan, İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü 1983 yılı mezunumuz ve THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil de törene konuşmacı olarak katıldı. Mezunlara seslenen Rektörümüz konuşmasında, farklı alanlarda üniversitemizi başarıyla temsil eden birçok İTÜ mezunu olduğunu vurguladı. Teknik Üniversite’yi ise gölgesinde daha pek çok değerli nesiller yetiştirecek 243 yıllık bir çınara benzetti.

MEZUNIYET_GORSELLER-2

THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ise konuşmasında, mezunlarımızın hayatta yeni bir döneme girdiklerini belirterek gençlerimize çok çalışmalarını ve girişimci olmalarını tavsiye etti. Kotil, konuşmasının ardından İTÜ’yü dereceyle bitiren ilk üç öğrenciye Avrupa’ya gidiş-dönüş uçak bileti armağan etti.

MEZUNIYET_GORSELLER-1

Gün onların günüydü: Mezunlar geçidi

İTÜ’den en yüksek ortalamayla mezun olan İnşaat Mühendisliği bölümü birincisi Mert Gilan’ın mezunlar adına yaptığı konuşma sonrasında, Teknik Üniversite’nin 243. yıl mezunları sahne alarak törenin yıldızı oldular.

MEZUNIYET_GORSELLER-7

“İTÜ’lü olma”yı artık profesyonel hayatta sürdürecek mezunlarımız İTÜ Mezun Yemini’ni ettikten sonra, törenin en coşkulu ânını keplerini havaya fırlatarak yaşadılar. 243 yıllık büyük bir başarı defterinin 2016 yılına ayrılan sayfasına adlarını yazdırarak tarihe geçtiler. Tören, havai fişek gösterisiyle, renkli bir atmosferde sürdü. Geceyi aydınlatan göz alıcı bu gösteriden sonra, İTÜ’lüler DJ performansıyla mezuniyetin tadını çıkardılar.

“Benimle evlenir misin?”

Tören unutulmaz bir âna da sahne oldu. Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Bölümü’müzün bu yılki mezunlarından Gencay Ceyhan, kız arkadaşı Burcu Dursun’a büyük bir sürpriz yaptı. Tribünden sahaya indirilen ve bir anda Gencay’ın arkadaşlarının beyaz gül uzatmasıyla şaşıran Burcu’yu müthiş bir an bekliyordu. Alışılmış evlilik tekliflerinden farklı bir sürpriz hazırlayan Gencay, Burcu’nun önünde diz çöküp “Benimle aynı faturaya ‘Oha!’ der misin?” diye sordu. Teklif karşısında büyük bir mutluluk yaşayan Burcu ise teklifi kabul etti.

MEZUNIYET_GORSELLER_5

Lisans öğrenimlerini tamamlayarak mezun olan öğrencilerimizi kutluyor ve hayatlarının bundan sonraki dönemlerinde hem üniversitemizi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz. Böylesine önemli bir günde evlilik yoluna adım atan Gencay ile Burcu’nun ise mutluluklarının sürmesini diliyoruz.

Fotoğraf: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi