Mezunlarımız Maviliklere “Merhaba” Dedi
Tem 15, 2016

Beyazın şıklığına bürünen sayısız öğrencimiz, denizlerde ya da denizcilikle ilgili projelerde geçecek güzel bir hayata adım attı. İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz, mezuniyet heyecanını yaşadı. İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 15 Temmuzda düzenlenen törende, öğrencilerimizin sevincine aileleri de ortak oldu.

gemi insaat mezuniyet_toreni_1

Törene,  Gemi İnşaatı ve Makinaları Mühendisliği Bölümü 1982 yılı mezunumuz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanında; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Ergin ile denizcilik ve gemicilik sektöründen birçok davetli katıldı.

gemi insaat mezuniyet_toreni_2

Konuşmasına mezun öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ederek başlayan Arslan, üniversitemizdeki öğrencilik yıllarını anlattı. Bakan Arslan “Yeni bir yola çıkıyorsunuz. Bu yolda hangi zorluklarla karşılaşırsanız karşılaşın mühendis olarak çözümü siz bulacaksınız. Üniversiteniz sizlere bu eğitimi fazlasıyla verdi.” dedi. Ayrıca; denizcilik, tersane, armatörlük, lojistik sektörünün uluslararası bir öneme sahip olduğunu, bu sektörün İTÜ’lü mühendislere ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

DSC_7064

Törendeki ikinci konuşmayı yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ise konuşmasında “İTÜ’deki kazanımlarınızı profesyonel hayatta da kullanacağınızdan, daha büyük başarılara ulaşacağınızdan eminim. “İTÜ’lü olma”nın getirdiği ayrıcalığı, hayatınızın her anında hissedeceğinizden hiçbir kuşkum yok. Zira İTÜ’lü olmak, daima cesur ve girişimci, yeniliklere açık ve dünyanın her yerinde mesleğini yapabilecek nitelikte olmaktır.“ dedi.

gemi insaat mezuniyet_toreni_4

Bu yıl 63 mezun veren Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin ise “Mesleğe ilk adımınızı attığınız bugün sizin için yeni bir dönem başlıyor. Sadece kendinizin değil, aynı zamanda ülkemizin de geleceğini şekillendireceksiniz. Üniversitemizde aldığınız eğitim, öz güveniniz ve iradeniz sizi hedeflerinize ulaştıracaktır.” seklinde konuştu.

gemi insaat mezuniyet toreni_5

Törenin ardından verilen yemekte; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin, fakültemizden dereceyle mezun olan öğrencilerimizle ve aileleriyle buluştu.

gemi insaat mezuniyet-toreni_6

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi