Teknik Üniversite Demokrasi Nöbetindeydi
Tem 21, 2016

İstanbul’daki tüm üniversitelerle birlikte, demokrasimize sahip çıkma kararlılığını göstermek amacıyla 20 Temmuz 2016’da Vatan Caddesi’nde düzenlenen “Demokrasi Yürüyüşü”ne İstanbul Teknik Üniversitesi yönetimi, akademik ve idari personeli de katıldı.

demokrasi yuruyusu_1

“Demokrasi vazgeçilmezimizdir!” diyerek milletimizin kararlılığını, akademik kıyafetlerini giyip bayrağımızı taşıyarak tüm ülkemize gösteren üniversite mensuplarımız, yapılan ortak basın açıklaması ile demokrasimize kasteden darbe girişimini lânetlediler. Açıklamanın ardından başlayan yürüyüş, üniversitemizin yanı sıra; İstanbul Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi toplam 60 üniversitenin katılımıyla gerçekleşti.

demokrasi yuruyusu_2
Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi