46. IUPAC Polimer Bilimi Kongresi İstanbul’da Düzenlendi
Tem 25, 2016

“Çok parçalı molekül” olarak tanımlayabileceğimiz polimerler üzerine, dünyada en bilinen etkinlik olan ve iki yılda bir olmak üzere 90 yıldır düzenlenen IUPAC Polimer Bilimi Kongresi öncesinde yapılan Polimer Division Toplantısı’na ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduk.

polymer_1

Toplantı, Ayazağa yerleşkemizdeki Merkezi Derslik Binası’nda yapıldı. 12-17 Temmuz arası süren ve başta ülkemiz olmak üzere; Avrupa, Asya Amerika ve Afrika kıtalarındaki birçok ülkeden katılımcının da yer aldığı kongre öncesi toplantıda kongrenin genel çerçevesi çizildi, atölye çalışmalarını ve sunumları da içeren kongre programı hazırlandı.

polymer_2

Bu yıl, Türk Kimya Derneği ve Uluslararası Temel ve Uygulamalı Kimya Birliği (International Union of Pure and Applied Chemistry - IUPAC) iş birliğiyle düzenlenen ve başkanlığını öğretim üyemiz Prof. Dr. Yusuf Yağcı’nın yaptığı 46. IUPAC Polimer Bilimi Kongresi ise İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Plastikler üzerine yapılan akademik çalışmaların, bilimsel araştırmaların ve teknolojik gelişmelerin tartışıldığı dünyadaki en büyük kongre olan etkinlik, üniversitemizin polimer bilimine olan ilgisini ve katkılarını gösteren önemli bir organizasyon olarak öne çıktı.

polymer_3 (2)

Bu yıl İstanbul’da düzenlenmesinden hareketle “Kıtalarla ve moleküllerle köprüler kurmak(Bridging Continents and Bridging Molecules) sloganıyla tanıtılan etkinlikte çok sayıda bilim insanı ve araştırmacı 3 gün boyunca düzenlenen 10 farklı oturumda akademik çalışmalarını sundu.

polymer_4

IUPAC nedir?

Uluslararası Temel ve Uygulamalı Kimya Birliği IUPAC, kimya alanında yaşanan gelişmelerin akademik açıdan değerlendirilmesi, dünya çapında kimya eğitiminde uygulanan standartların tartışılması ve kimya-endüstri ilişkilerini düzenleyen uluslararası nitelikli tek kurum olarak görülüyor.

Kongrenin başkanlığını üstlenmesinin yanında ayrıca IUPAC aslî üyesi de olan değerli bilim insanı, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Yusuf Yağcı da başarılı bir kongre geçirdiklerini belirtti. Yağcı kongrenin bu yıl Türkiye’de düzenlenmesi konusunda ise: “Her açıdan başarılı bir kongre gerçekleştirdik. İTÜ’nün adını bu tür bilimsel olaylarda en üst düzeylere taşımak için epey gayret gösterdik. ” dedi.

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi