Prof. Dr. Yusuf Yağcı’dan Atıf Sayısında Uluslararası Başarı
Ağu 03, 2016

Bu yıl Türk Kimya Derneği ile birlikte ev sahipliği yaptığımız 46. IUPAC Dünya Polimer Bilim Kongresi’nin başkanlığını üstlenen Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Yusuf Yağcı başarılarına bir yenisini daha ekledi.

prof. dr. yusuf yagci_

Alanında dünyanın en büyük bilimsel veritabanlarından biri olarak kabul edilen Elsevier Scopus, malzeme bilimi ve mühendisliğine bilimsel araştırmalarıyla bu yıl en çok katkıyı yapan bilim adamlarını ve kurumlarını seçti. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Harvard Üniversitesi, Max Planck gibi dünyanın sayılı üniversite ve araştırma kurumlarından bilim adamlarının sıralandığı ve ülkemizi İTÜ’nün temsil ettiği listede, Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Yusuf Yağcı da ülkemizi temsil eden tek bilim adamı oldu. Prof. Dr. Yağcı’nın polimer bilimi üzerine yaptığı çalışmalar ve geliştirdiği sentetik yöntemler, biyo-uygulamalardan enerjiyle ilgili konulara kadar malzeme biliminde önemli yer tutuyor. Elsevier Scopus’un hazırladığı listeyi buradan inceleyebilirsiniz.

Atıf sayısındaki başarısıyla hem üniversitemizi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek bizi gururlandıran Prof. Dr. Yusuf Yağcı’yı tebrik ediyor, başarılarının sürmesini diliyoruz.