• İTÜ BeEngine Takımımızdan AIAA Tasarım Yarışması’nda İkincilik
    Ağu 10, 2016
    Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü (AIAA), Hava Solunum İtki Sistemleri Entegrasyon Teknik Komitesi (ABPSI), Yüksek Hızlı Hava Solunum İtkisi (HSABP) ve Gaz Türbin İtkisi (GTE) komiteleri tarafından organize edilen “Uçak Motoru Tasarım Yarışması’nda İTÜ BeEngine takımımız birinciliği çok az bir farkla kaçırarak AIAA Tasarım Yarışması'nda ikinci oldu.

• İTÜ Vakfı Dergisi'nin 73. Sayısı Yayında
    Ağu 10, 2016
    “Türkiye’nin bilim ve teknoloji serüveni nasıl ilerliyor?”, “Bir bilim politikamız var mı ve bunun sonuçları topluma nasıl yansıyor?”, “Bir kalkınma modeli olarak bu alana ne kadar odaklandık; üretim ve yatırımlarımız bilim ve teknolojiye dayanıyor mu?” gibi önemli sorulara yanıt aramak amacıyla hazırlanan dosyada, başta üniversitemizde görev yapan uzmanlar olmak üzere diğer üniversitelerdeki ve çalışmalarını yurt dışında sürdüren uzmanların görüşlerine yer veriliyor.