Hava Taşımacılığının Lider Adayları Mezun Oldu
Ağu 12, 2016

Üniversitemiz, Türk Hava Yolları ve Boeing iş birliği ile sürdürülen “Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı” hava taşımacılığının gelecekteki liderleri yetiştirmeye devam ediyor. Program, dün yapılan törenle ikinci dönem mezunlarını sektöre kazandırdı.

Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı başarıyla tamamlayan 26 yönetici adayı, Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle mezun oldu. Mezuniyet törenine, Rektör Yardımcımız ve programın kurucu koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Özkol, Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın Işıl, Türk Hava Yolları Eğitim Başkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek’in yanı sıra akademisyenler, mezunlar ve aileleri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Rektör Yardımcımız ve programın kurucu koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Özkol, Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı ile ülkemizi hava taşımacılığında daha da üst sıralara taşıyacak lider adaylarına; İTÜ'nün akademik yetkinliği, Boeing'in endüstriyel birikimi ve THY’nin liderliğinin bileşiminden oluşan bir eğitim sağlandığının üzerinde durdu. Özkol, iki yıllık bu programla birlikte mezunların, Türkiye’de hızla gelişen hava taşımacılığı ve uzay sanayii alanlarında yönetici olarak yer alabilmesi için gerekli donanımın verildiğini belirtti. Alanında ilk ve tek olan bu yüksek lisans programın başarısında; üniversitemizin adaylara sunduğu bilimsel altyapı, bağlantılı olduğu uluslararası ağlar ve dünya çapında üniversitelerden gelen akademisyenlerin katkılarının da etkili olduğunun altını çizdi. Rektör Yardımcımız konuşmasının son bölümünde ise ilk hedeflerinin; her alanda olduğu gibi bu sektörde de lider özelliğini kanıtlayan İTÜ’ye tüm altyapı çalışmalarını tamamladığı “Havacılık Mükemmeliyet Merkezi’nin üniversitemize kazandırılması olduğunu söyleyerek, programın hayata geçmesine ve bugüne gelmesinde emeği olan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Ardından programın ikinci dönem mezunu olan 26 öğrencimizi tebrik ederek başarı dileklerini paylaştı.

Törene konuşmacı olarak katılan bir diğer önemli konuk ise Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın Işıl oldu. Işıl, THY ve İTÜ olarak iki önemli ortakla iş birliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek başladığı konuşmasında, Teknik Üniversite ile yaptıkları iş birliğinin sadece bu programla sınırlı olmadığını vurguladı ve mezunlarımızın hem ülkemizdeki hava taşımacılığı sektörüne hem de Türkiye ekonomisine büyük katkıda bulunacaklarına inandığını, yüzlerindeki heyecandan bunun belli olduğunu söyledi.

Türk Hava Yolları Eğitim Başkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek de Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nın ilk ve tek olmasına, içerik ve eğitmen kalitesinde de öne çıktığına dikkat çekti. Kendisinin de bir İTÜ mezunu olduğunu hatırlatan Yüksek, bir İTÜ’lü için en önemli noktanın üretkenlik olduğunu, mezunlardan da bilim ve teknoloji alanlarında bu üretkenliğin beklendiğini belirtti.

Programın birinciliğini, en yüksek ortalamayla mezun olan Tahir Gürdil ve Ahmet Gayretli paylaştı. Tahir Gürdil, mezunlar adına yaptığı konuşmada İTÜ’nün programa verdiği güçlü desteğe dikkat çekerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Programı düzenleyen Türk havacılık Akademisi, Boeing ve İTÜ yetkililerinin yakın ve sıcak ilgileri ile yurt dışından derslerimize gelen eğitmenlerin sabrı ve enerjisinin yanında, dünya standartlarında en güncel bilgilerin bulunduğu dökümanlara internet üzerinden erişim gibi her türlü olanağı sunmaları son derece önemliydi. Programa emek verenlere, bu süreçte yanımızda olan eşlerimize ve ailelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum.”
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Özkol’un konuklarımıza plaketlerini vermesinin ardından mezunların kep atmasıyla birlikte mezuniyet coşkusu doruğa çıktı.

Fotoğraf: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi