Prof. Dr. Mehmet Karaca Yeniden İTÜ Rektörü
Ağu 13, 2016

Rektörlük seçimlerinin ilk ayağı olarak 12 Temmuz’da üniversitemizde yapılan seçimde İTÜ Rektörlüğüne ikinci kez adaylığını koyan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, geçerli 952 oyun 379’unu alarak ilk sırada yer almıştı.

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi uyarınca yürütülen sürecin sonunda, Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, 2016-2020 dönemi için ikinci kez “İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü” olarak atanmıştır.

Rektörümüze, görevindeki yeni döneminde başarılar dileriz. Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın ikinci görev dönemiyle ilgili mesajı ise şöyle:

"Üniversitemizin değerli akademisyenleri, idari personeli ve sevgili öğrencilerim,

12 Ağustos 2016 itibariyle, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevini yeniden üstlenmenin büyük gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum.

Öncelikle ilk görev dönemimde ve seçim sürecinde desteğini esirgemeyen tüm akademik - idari personelimize, mezunlarımıza ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Her zaman taşıdığım yüksek sorumluluk hissiyle ve hayatımdaki en önemli değerlerden biri kabul ettiğim İTÜ’ye hizmet etmenin mutluluğuyla çalışmayı sürdüreceğimi, tüm mensuplarımızın bilmesini isterim.

Üniversitemizin farklı ihtiyaçlarını kategoriler halinde ele alarak ve kaynak analizlerini yaparak,  önümüzdeki 4 yıl için, büyük bir heyecanla, sayısız proje oluşturduk. Belirlediğimiz hedefler, 250. yılına hazırlanan üniversitemiz için stratejik açıdan büyük önem taşıyor.

'Ar-Ge’ye ayrılan kaynağın artırılmasına ve araştırma üniversitesi niteliğimizin güçlendirilmesine yönelik yapısal ve finansal düzenlemeler' başlıca çalışma konularımız arasında yer alıyor. Mezunlarımızla ilişkilerimizin daha üretken bir zemine taşınması ve İTÜ’nün gelenek-gelecek bağını sağlamlaştıran bir üniversite olması da özellikle önemsediğimiz hedefler arasında bulunuyor. 'Akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin konforu için fiziki iyileştirmelerin sürmesi, teknokentimizin hem ulusal hem de uluslararası çerçevede giderek güçlenmesi ve üniversitemizin eğitim kalitesinin daha da yükseltilmesi' amacıyla çalışacağımız önümüzdeki dönem; İTÜ’de başlayan değişimin pozitif sonuçlarını fazlasıyla göreceğimiz yıllar olacak.

'İTÜ’nün gelişimi, İTÜ’lülerin faydası' temeline dayanan yönetim prensibimizin süreceği yeni dönemde de üniversitemizin tüm bileşenlerinin sağlayacağı katkı sayesinde, öncü ve örnek işler gerçekleştirme yolunda birçok adım atacağımıza inanıyorum. Birlikte gerçekleştireceğimiz projeler için tazelenen heyecanımla, bu onurlu görevi tekrar üstlenmekten kıvanç duyuyor; Teknik Üniversite adına büyük başarılara vesile olmasını temenni ediyorum.

Tüm mensuplarımızı, içten sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum."

Prof. Dr. Mehmet Karaca