Girişimcilik ve İnovasyon ile Geleceği İnşa Ediyoruz
Ağu 25, 2016

TÜBİTAK tarafından hazırlanan ve sıralamadaki değişikliklerin her yıl kamuoyu ile paylaşıldığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi’nin 2016 sıralaması, TÜBİTAK’ta düzenlenen basın toplantısında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından açıklandı. Türkiye’deki üniversitelerin, girişimcilik ve inovasyon alanlarında yaptığı projelere, gösterdikleri başarıya ve ülkemizin teknolojik gelişimine katkısına göre sıralandığı endekste üniversitemiz 4. sırada yer aldı. Endekste ilk 5 sırayı alan üniversiteler arasında; Sabancı Üniversitesi birinci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ikinci, Bilkent Üniversitesi üçüncü olurken beşinci sıranın sahibi ise Boğaziçi Üniversitesi oldu.

girisimcilik_ve_inovasyon

Hem bir “araştırma üniversitesi” hem de derin ve tarihi bir birikime sahip teknik üniversite olarak, Türkiye’nin teknolojik gelişimi ve inovasyona dayalı ilerleme noktalarında ülkemizin en iyi performans gösteren öncü üniversitelerinden olmaktan son derece gururluyuz. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın da üniversitemizin geleceği için önemini belirttiği “üçüncü nesil üniversite” ve “Endüstri 4.0” hedefleri doğrultusunda İTÜ’nün yaşadığı dönüşümün bir sonucu olarak kabul edebileceğimiz bu başarının mimarları olan tüm akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz.
TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi 2016 listesiyle ilgili ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi