IEEE Türkiye Öğrenci ve Genç Profesyonelleri İTÜ’de buluştu
Eyl 05, 2016

Elektrik ve elektronik mühendisliği üzerine çalışan genç beyinler üniversitemizin ev sahipliğinde bir araya geldi. Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’nün (IEEE - Institute of Electrical and Electronics Engineers) İTÜ Öğrenci Kolu tarafından Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen 14. IEEE Türkiye Öğrenci ve Genç Profesyoneller Kongresi’ne Türkiye’deki tüm IEEE öğrenci kolları, yönetim kurulları ile üyeleri katılarak yıllık bazda hayata geçirilen projelerle ilgili bilgiler paylaşıldı ve yıl içinde düzenlenen önemli etkinlikler hakkında değerlendirmeler yapıldı.

IEEE_1

Teknoloji alanında uluslararası çaptaki gelişmelerden yola çıkılarak uygulanabilir projeler belirlendi. Katılımcılar, teknik oturumlar ile kapsamı daha da genişleyen kongrenin, kariyerlerine yön verebilmeleri noktasında oldukça yararlı olduğunu belirttiler.

Tüm bunların yanı sıra, mühendislik ve kariyer konularında çeşitli eğitimlerin ve çalıştayların da programa dâhil edildiği kongrede katılımcılar, IEEE’nin Genç Profesyoneller (Young Professionals) Topluluğu üyelerinin de etkinlikte yer almasıyla, IEEE’nin mezun üyeleriyle de tanışarak, deneyimlerinden yararlandılar. Dört gün süren kongrede, katılımcıların motivasyonunu arttıracak oyunlar ve yarışmalar da etkinliğe renk kattı.

IEEE_2

İTÜ IEEE Kulübü nedir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi'nde, 1992 yılında kurulan İTÜ IEEE Öğrenci Kolu, teknik ve kariyer odaklı olmak üzere 7 komitesiyle çalışmalarına devam ediyor. Üyeler, ilgi alanlarına göre istedikleri komitelerde çalışarak kişisel gelişimlerini İTÜ IEEE ailesiyle birlikte sürdürüyor.

IEEE Türkiye Şubesi nedir?

IEEE’nini Türkiye'nin de yer aldığı 8. Bölge'de, (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika kıtaları) 5000'i öğrenci üye olmak üzere 26.000 üyesi bulunuyor. Türkiye’deki tüm IEEE öğrenci kollarının ve yönetim kurullarının katıldığı, yıllık olarak düzenlenen Başkanlar Kurultayı ve Türkiye’deki tüm IEEE Öğrenci Kollarının yönetim kurulları ve üyelerinin katıldığı “IEEE Türkiye Öğrenci ve Genç Profesyoneller Kongresi” etkinlikleriyle de Türkiye’deki IEEE öğrenci kolları arasında kalıcı bir iletişim bağı kurarak eş güdüm sağlıyor.

Fotoğraf: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi