Atilla Coşkun Toksoy’dan İkinci Aşkname Albümü Müjdesi
Eyl 21, 2016

Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’mızın (İTÜ TMDK) müzik dünyasına en güzel armağanlarından biri olan “Aşkname” grubu, ruhumuzu notalarla renklendirmeye devam ediyor. Grupla aynı adı taşıyan albümün sanat yönetmeni Doç. Dr. Atilla Coşkun Toksoy, ikinci albümün yolda olduğu müjdesini verdi.

asknagme_1

“Aşkname” albümüne gösterilen ilginin sürdüğünü belirten Toksoy, 2017’de çıkaracakları ikinci albüm hazırlıklarının da başladığını belirtti. Grup, geçtiğimiz Mart ayında çıkardığı tekli albümle dinleyicilere “Merhaba” demişti.

Grupla aynı adı taşıyan ilk albümüyle başlayan serüvenin, tekli albümün ardından yeni çıkacak ikinci albüm ile devam edeceğini söyleyen Toksoy, “Bugüne dek pek çok konservatuvar üretimi kendi içinde gerçekleştiriyordu. Fakat bu durumda ortaya çıkan çalışmalar da doğal olarak kurum içinde kalıyordu. Biz bu sorunu üniversitemizin 242’inci, TMDK’nın ise 40’ıncı yıl albümleriyle aşmayı başardık. Yaptığımız yeni çalışma da zaten bunların devamı niteliğindedir.” dedi.

Toksoy, ilk albümde olduğu gibi ikinci albümde de grupta; Ayşegül Kostak Toksoy, Hatice Doğan Sevinç, Ercan Yalazan, Türker Çolak ve Tunç Volkan Konya’nın bulunacağını sözlerine ekledi.

asknagme_3

“Festivallerde her iki albümle de sahne alacağız.”

Toksoy, grubun devam eden yolculuğuna dair şunları söyledi: “Geçtiğimiz Mart ayında herhangi bir prodüktör desteği almadan bir tekli çıkardık. Albümümüz; iTunes, Spotify vb. bütün dijital platformlarda yer alıyor. Youtube kanalımızdaki videolarımızda 45 binin üzerinde bir izlenme sayısına ulaştık. Bu rakam bizim gibi konservatuvar bünyesinde büyüyüp dışa açılan bir grup için önemli bir veri sayılır. 2017’de çıkacak ikinci albüm ile yeni düşüncelerimizi de hayata geçirmek istiyoruz. Üniversitelerde, özellikle de Anadolu’daki üniversitelerde düzenlenecek gençlik festivallerinde sahne almayı planlıyoruz.”

asknagme_2

İTÜ TMDK’ya 40. yıl hediyesi: “Aşkname”

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nın, kuruluşunun 40. yılına atfen hazırladığı özel serinin içinde; Türk Halk Müziği albümü olan “Pür nidâ” ve Türk Sanat Müziği albümü olan “Meşk-i Safâ” albümlerinin ardından çıkan üçüncü albüm olan “Aşkname”de, geçtiğimiz yüzyılda müzik tarihinde iz bırakmış, birbirinden değerli bestecilere ait on eser yer alıyor. Aşkname ile; Türk Makam Müziği’nde bu dönemde görülen arayışların, denemelerin ve özgün eserlerin ortaya konulduğu örnekler, titiz bir değerlendirme ve bugünün müzik anlayışını da kucaklayan bir yorumla müzikseverlere sunulmuştu. Albümde, müziğimizin makam zenginliğini ve batılılaşma etkilerini yansıtan bestekârlarımızdan Muallim İsmail Hakkı Bey’in yanı sıra, Kaptanzade Ali Rıza Bey, Recep Halit Arman, Serdar Öztürk ve merhum hocamız Selahattin İçli de dahil olmak üzere, ülkemizin değerli bestecilerinin eserlerine yer verilmişti. Gurubun yaptığı çalışmaları ve Aşkname ile ilgili güncel haberleri Youtube, Facebook, Twitter, Instagram hesaplarından takip edebilirsiniz.