Hazır Giyimde LC Waikiki ve İTÜ’den Önemli İş Birliği
Eyl 27, 2016

Daha önce İTÜ - FIT Moda Tasarım Programı’mız dâhilinde birlikte ortak projelerde yer aldığımız, Türkiye’de hazır giyimin önde gelen markalarından LC Waikiki ile yeni bir ortaklığımız başlıyor. Marka ile imzaladığımız Eğitim ve Akademik İş Birliği Protokolü ile hazır giyim perakendeciliğinde kritik görevler üstlenen çalışanların gelişimini sağlayacak profesyonel eğitimler verilecek. Ayrıca bu eğitimlerin tasarlanması, uygulanması ve sertifikasyon şartlarının oluşturulmasını da kapsayan protokol; yüksek lisans ve doktora tezlerine ek olarak bitirme tasarım projeleri gibi hazır giyim alanına odaklı ortak akademik çalışmaların planlanması ve uygulanmasını da hedefliyor.

2023 yılına dek “Avrupa’nın en başarılı üç giyim perakendecisinden biri” olmayı hedefleyen ve uzun yıllara dayanan bir iş birliğimiz olan LC Waikiki ile birlikte attığımız bu önemli adımla birlikte, çalışmalarımız yeni bir aşamaya geldi. 27 Nisan’da, İTÜ Rektörlük Binası’nda düzenlenen törene; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Emel Önder Karaoğlu, İTÜ-FIT Moda Tasarımı Program Koordinatörü Prof. Dr. Cevza Candan, LC Waikiki Kurumsal Akademi Direktörü Gülperi Savcı Tandar, LC Waikiki Kurumsal Akademi Teknik Müdürü Sedat Sezer ve LC Waikiki Kurumsal Akademi Eğitim Sorumlusu Burcu Güven de katıldı.

LCW Protokol

LC Waikiki ile yaptığımız iş birliğinin çok katmanlı bir hâle gelmesini sağlayacak bu protokolle ilgili görüşünü belirten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, Türkiye’nin ilk teknik üniversitesi ve yükseköğrenimde bir marka olan İTÜ’nün, hazır giyimin ülkemizdeki en deneyimli ve popüler markalarından LC Waikiki ile son derece önemli bir proje başlattığını söyledi. Aydın ayrıca, bu ortak projenin yeni değerler üretecek, sürdürülebilir, gerçekçi ve başarılı bir üniversite - sanayi iş birliği örneği olduğunu belirtti.

Törene katılan LC Waikiki Kurumsal Akademi Direktörü Gülperi Savcı Tandar ise firmaların bilim ve akademi çevreleriyle yakın temasta olmasıyla, ortak projelerin gerçekleşmesinin mümkün olduğunu belirtti. Tandar, hazır giyim perakende sektörünün küresel çaptaki sorunlarının çözümünün, akademik dünya ile sanayi çevrelerinin yapacağı sürdürülebilir ortak çalışmalardan geçtiğine dikkat çekti. Tandar anlaşmayı: “İTÜ ile yaptığımız iş birliği kapsamında, yakın zamanda tamamladığımız ve Mart 2016 itibariyla saha uygulaması başlayan ‘Buyer Eğitim ve Sertifikasyon Programı’ bu çalışmalara gösterilebilecek önemli bir örnektir. Şimdi bu protokolle iş birliğimizi çok daha kalıcı bir zemine taşımış olmaktan büyük heyecan ve gurur duyuyorum. Aynı zamanda bir İTÜ mezunu olarak son derece mutlu olduğumu da ifade etmeliyim.” şeklinde yorumladı.

Protokol; ortak projeler ve Ar-Ge odaklı çalışmalarla sektörel bilginin artması ve yaygınlaşmasına yönelik bilimsel faaliyetlerin gerçekleşmesi, ulusal ve uluslararası bildiri, makale, kitap vb. yayınların hazırlanmasını da amaçlıyor. Protokolün, ülkemizdeki hazır giyim sektörüne ve her iki kuruma da yararlı olmasını diliyoruz.