Kulüpler Festivali Eğlenceyi Kampüse Getirdi
Eki 03, 2016

İTÜ’lülerin akademik yıla eğlenceli bir şekilde başlamasını sağlayan ve her yıl düzenlenen İTÜ Kültür ve Sanat Birliği Kulüpler Festivali sona erdi. 28 Eylül’de başlayan festival, konserler, dans gösterileri, öğrenci kulüplerinin tanıtımı ve DJ performansları ile geçen üç gün boyunca her bölümden İTÜ’lüyü Ayazağa Yerleşkemizde buluşturdu.

KULUPLERSENLIGI_WEBFOTO_1

İTÜ Kültür ve Sanat Birliği’ne (KSB) bağlı 150’den fazla kulübün aramıza yeni katılan öğrencilerimizle tanıştığı etkinlikte, öğrencilerimiz ilgi alanlarına uyan birçok kulübü yakından tanıma şansı elde etti. Spordan sanata, akademik topluluklardan yeni kurulan öğrenci kulüplerine kadar birçok öğrenci topluluğu kendini gösterdi. İTÜ’lüleri dans etmeye çağıran şarkılar sahneden yükselirken, festivalin ana teması olan 70’lerden 2000’lerin başına uzanan bir nostalji rüzgârı Ayazağa Yerleşkemizin dört bir yanına yayıldı.

KULUPLERSENLIGI_WEBFOTO_2

Geçmiş dönemlerde büyük ses getiren ve özellikle de gençlerin büyük ilgisini çeken sayısız müzik grubunun şarkıları ile festivale ısınan öğrencilerimiz, festival günleri boyunca 22:00’ye kadar süren programlarda gönüllerince eğlendi.

KULUPLERSENLIGI_WEBFOTO_5

İlk günün sonunda sahne alan Sahte Rakı grubunun konseriyle daha da renklenen festival, ikinci gün ise müzik geçmişimizde bir dönemi başlatmış Mavi Sakal grubunun solisti Tibet Ağırtan’ı ağırladı. Üç gün boyunca Özge Tığlı ve öğrencimiz Şiyba Bilgier setin başına geçtiği saatlerde ise DJ performanslarıyla festival ruhunu yakalayan İTÜ’lüler, dans ve ritim topluluklarının gösterileri ile Batı Müziği Kulübümüzün akustik-klasik müzik performanslarıyla keyifli zaman geçirdiler.

KULUPLERSENLIGI_WEBFOTO_3

Karnaval havasında geçen festivale katılarak öğrencilerimizin yeni akademik yıla güzel bir giriş yapmasını sağlayan tüm öğrenci kulüplerine, müzik gruplarına, dans topluluklarına ve tabii ki her festivalde olduğu gibi burada da başrolü üstlenen öğrencilerimize teşekkür ediyor ve tüm İTÜ’lüler için iyi geçecek bir akademik yıl diliyoruz.

KULUPLERSENLIGI_WEBFOTO_4

Fotoğraf: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi