Ar-Ge ve İnovasyonun Kısa Yolu: İTÜNOVA TTO
Eki 13, 2016

Üniversitemizde geliştirilen akademik çalışmaları ve yeni teknolojileri; sanayinin ihtiyaçlarını karşılamak ve ülkemizin ulusal kalkınmasına katma değer sağlamak amacıyla sanayiye sunan İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), inovasyon ruhunu bu kez internete taşıdı. İTÜNOVA TTO, yenilenen internet sitesini, yalın ve modern tasarımıyla, güncel bir bilgi ve haber kaynağı olarak, Türkiye’de akademik dünyanın ve sanayinin buluşma noktası olacak.

Yayına giren yeni internet sitesinde, İTÜNOVA TTO ile ilgili tüm bilgi ve içerikler, hızlı ve kolay ulaşılır bir biçimde yer alıyor. Yeni internet sitesi, üniversite - sanayi iş birliği alanında; sanayiciler, girişimciler ve akademisyenler başta olmak üzere, tüm sosyal paydaşlar için başvurulacak güncel ve dinamik bir kaynak olma özelliği de taşıyor.

İTÜNOVA TTO’nun yeni internet sitesinde yer alan Fon Merkezi ise akademisyenlerin, sanayicilerin ve girişimci proje sahiplerinin Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını hızlandırmayı hedefliyor. Hibe ve teşviklerle ilgili ayrıntılı bilgiler ile yatırımcılara birkaç dakikada erişmenizi sağlayan bu merkez sayesinde, projeleriniz için ihtiyacınız olan kaynaklara ulaşmanız artık çok daha kolay olacak. Araştırmalarınıza fon bulabilmek, yapacağınız Ar-Ge çalışmaları ve inovatif yenilikler için İTÜNOVA TTO’nun yenilenen internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Kuram ile pratiğin, akademi ile sanayinin oluşturduğu sinerjiyi görebileceğiniz İTÜNOVA TTO Blog’da ise Türkiye’nin dört bir yanında çalışmalarını sürdüren bilim insanlarımızın yerli sanayiyi nasıl ileriye taşıdığının yanı sıra; dünyadan teknoloji transferi haberleri, özel röportaj videoları ve bilimsel araştırmalarınızı ticarileştirebilecek önemli ipuçlarını bulabileceğiniz bu adreste, teknolojinin nabzı tutulacak.