İTÜ GİNOVA Girişimcilik Sertifika Programı Başvuru Rekoru Kırdı
Eki 18, 2016

Üniversitemizdeki girişimcilik ekosisteminin en önemli parçalarından biri olan İTÜ Ginova, yenilikçi fikirleri olan genç girişimci adaylarının başlangıç noktası olarak çalışmalarına devam ediyor.

İTÜ Ginova Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi tarafından üç yıldır sürdürülen Girişimcilik ve Yenilikçilik Sertifika Programı ise öğrencilerimizi girişimcilikle tanıştırıyor, fikirlerini nasıl geliştirip ticarileştirebileceğine dair bir yol haritası çiziyor. Programa bu dönem 500 öğrencimiz başvurdu. TÜBİTAK’tan destek almasıyla Türkiye’de girişimcilik alanındaki en iyi eğitimlerden biri olduğunu kanıtlayan program, “Başlangıç Öğrenci”, “Akademik” ve “İleri Öğrenci” olmak üzere üç patikadan oluşuyor. 3 Ekim - 7 Aralık tarihleri arasında ücretsiz verilecek eğitimlerle 50 öğrencimiz, girişimcilik serüvenine başlayacak. Girişimcilik alanında temel bilgilerin aktarılmasının yanı sıra, uygulama faaliyetlerinin de yer aldığı eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencilerimize program sonunda sertifika da verilecek.

sunum-atolyesi

Bu yıl alınan rekor seviyedeki başvuru sayısı, İTÜ Ginova’nın, girişimcilik konusunda üniversitemizdeki farkındalığı ve bilgi birikimini daha da yükselttiğini gösteriyor. “Başlangıç Öğrenci” patikasıyla, öğrencilerimizin girişimcilik ve inovasyon alanındaki potansiyelini açığa çıkarmayı hedefleyen program, ilk yılında yaklaşık 100 başvuru almıştı. Sadece üç yılda başvuru sayısını beş kat artıran bu eğitime gösterilen yoğun ilgi aynı zamanda, üniversitemizin Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’nde üst sıralardaki yerini sağlamlaştırıyor.