• Girişimcilerin Buluştuğu Kavşak ‘Startup İstanbul 2016’ Sona Erdi
    Eki 18, 2016
    Üniversitemiz, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen girişimcileri buluşturan, girişimci fikirleri ve projeleri bir araya getiren Startup İstanbul’un bu yılki ayağının ilk üç gününe ev sahipliği yaptı. Avrupa ve Asya’nın en önemli girişimcilik etkinliklerinden sayılan ve 6-10 Ekim arasında düzenlenen Startup İstanbul 2016; ABD’den ve Avrupa, Asya ile Afrika’dan gelen yüzlerce girişimciyi ve yatırımcıyı, Ayazağa Yerleşkemizde ağırladı. 9 Ekim’de verilen bir günlük aradan sonra ise büyük final Volkswagen Arena’da gerçekleştirildi.

• Üretimin Yeni Sürümü “Endüstri 4.0” İTÜ’de Masaya Yatırıldı
    Eki 18, 2016
    Bilgi üretiminin başrolde olduğu günümüz dünyasında üretim ilişkileri de buna göre dönüşüyor ve üretim süreci her geçen gün hızlanarak gelişiyor. Üretilecek ürün, kullanılan iş gücü, üretim yeri gibi noktaların iç içe geçmesiyle, daha az zaman ve maliyetle, daha kaliteli üretim yapılması isteniyor. Artan dünya nüfusu ve ihtiyaçların çeşitlenmesi, sanayiyi, doğal olarak yeni bir evreye geçmeye zorluyor. Bu bilgiler ışığında “Endüstri 4.0” olarak da adlandırılan gelecekteki 4. Sanayi Devrimi, üniversitemizin ev sahipliğinde, 12-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 16. Üretim Araçları Sempozyumu’nda ele alındı.

• İTÜ GİNOVA Girişimcilik Sertifika Programı Başvuru Rekoru Kırdı
    Eki 18, 2016
    Üniversitemizdeki girişimcilik ekosisteminin en önemli parçalarından biri olan İTÜ Ginova, yenilikçi fikirleri olan genç girişimci adaylarının başlangıç noktası olarak çalışmalarına devam ediyor.