Cansat Competition’da APİS Model Uydu Takımımız Zirvede
Eki 19, 2016

Uluslararası başarılarıyla adından sıkça söz ettiren model uydu takımımız APİS, Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’da düzenlenen “Cansat Competition 2016”da ülkemizi temsil etti ve zirvede yer alarak üniversitemizi bir kez daha gururlandırdı. Takımımız, Türkiye’nin de üyesi olduğu Asya Pasifik Uzay Birliği (APSCO) üyesi ülkelerden en iyi takımların davet edildiği “Cansat Competition 2016” yarışmasında birinciliği elde etti.

cansat_2

Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Mert Menekşe, Gürkan Önal ve Ataberk Arman Kayhan’dan oluşan üç kişilik bir ekiple yarışa katılan takımımızın danışmanlığını ise aynı bölümümüzden öğretim üyemiz Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan yaptı.

Organizatörlüğünün, APSCO ve Moğolistan Hükümeti Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun ortaklaşa üstlendiği yarışmada görev, “model uydunun (Cansat) rüzgâr hızına bağlı olarak, roket fırlatma rampasından 50 metre uzaklıkta bulunan bir hedefi fotoğraf veya video yoluyla tespit etme” olarak belirlendi. Takımların görevi başarmış kabul edilmeleri için ise; model uydu sıcaklığını, basıncını, rüzgâr hızını, GPS bilgilerini, nem miktarını, yüksekliği, 3 eksende ivmeölçer, 3 eksende jiroskop bilgilerini ve kamera açısını anlık olarak yer istasyonuna iletmeleri şart koşuldu.

cansat_1

Geçtiğimiz Haziran ayında ABD’de ve NASA sponsorluğunda gerçekleşen Cansat 2016’ya katılan Türk takımları arasında en iyi dereceyi elde ederek, genel sıralamada 9. sırayı alan APİS, bu birincilikle başarılarına bir yenisini ekledi.

APİS takımımızı ve ekibimize destek veren Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültemizi İTÜ Ailesi adına tebrik ediyoruz.
APİS’e Cansat Competiton 2016’da birinciliği getiren uçuşu aşağıda izleyebilirsiniz:

Takımımızla ilgili ayrıntılı bilgilere ve gelişmelere ise internet sitesinden , Facebook sayfasından, Twitter hesabından ulaşabilirsiniz.