• “Yol Gösteren” Üniversitemize Design Turkey Ödülü
    Eki 19, 2016
    Yeşil Kampüs projemiz kapsamında dört yıldır sürdürdüğümüz çalışmaların bir parçası olan bina tanımlama ve yaya yönlendirme birimlerimiz, ülkemizde tasarım alanında en önemli etkinliklerden biri olan Design Turkey’de “Kamusal Alan” kategorisinde “İyi Tasarım” ödülüne değer görüldü.

• Tamamlayıcı Mobilya Tasarımına İTÜ İmzasını Atıyoruz
    Eki 19, 2016
    Eğitim verdiği her alanda hayata dokunan çalışmalarla öne çıkan üniversitemizin Enza Home ile yaptığı iş birliği sayesinde, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencilerimiz hem firmadan burs alma olanağına kavuşuyor hem de Enza Home’un portföyünde yer alacak bir ürünü tasarlama şansı elde ediyor.

• Dijital Dönüşüm Anaokulundan Başlıyor
    Eki 19, 2016
    Günümüzde dünya ekonomisinin temeli sayılan girişimci ve inovatif fikir üretiminin özüne baktığımızda, konunun aslında bir kültür ve sistem meselesi olduğu açık bir şekilde görülüyor. Kalıcı, sürdürülebilir, uluslararası rekabette öne çıkabilen bir ülke ekonomisi için ilk koşul, Ar-Ge odaklı ve inovatif düşünebilen, açık fikirli nesillerin yetişmesidir. 90’lı yılların başında hızlanan küreselleşmenin ve 2000’li yıllarla birlikte ortaya çıkan dijital dönüşümün bugün geldiği noktada; Endüstri 4.0, girişimcilik ve bilgi ekonomisi kavramları geleceğimizi şekillendiriyor.

• Cansat Competition’da APİS Model Uydu Takımımız Zirvede
    Eki 19, 2016
    Uluslararası başarılarıyla adından sıkça söz ettiren model uydu takımımız APİS, Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’da düzenlenen “Cansat Competition 2016”da ülkemizi temsil etti ve zirvede yer alarak üniversitemizi bir kez daha gururlandırdı. Takımımız, Türkiye’nin de üyesi olduğu Asya Pasifik Uzay Birliği (APSCO) üyesi ülkelerden en iyi takımların davet edildiği “Cansat Competition 2016” yarışmasında birinciliği elde etti.