Tamamlayıcı Mobilya Tasarımına İTÜ İmzasını Atıyoruz
Eki 19, 2016

Eğitim verdiği her alanda hayata dokunan çalışmalarla öne çıkan üniversitemizin Enza Home ile yaptığı iş birliği sayesinde, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencilerimiz hem firmadan burs alma olanağına kavuşuyor hem de Enza Home’un portföyünde yer alacak bir ürünü tasarlama şansı elde ediyor. Bu projeyle birlikte, endüstri ürünleri tasarımıyla ilgilenen genç yeteneklere çalışmalarını tanıtma fırsatı sunulması, tüketicilerin bu alandaki ihtiyaç ve beklentilerine cevap verilebilmesi, tamamlayıcı mobilyalarda özgün tasarımların ortaya çıkarılması hedefleniyor.

ITU - Enza Home Isbirligi Sergi Gorsel (1)

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerimizin 2015-2016 Akademik Yılı 2. sınıf bahar yarıyılı projesi olarak, Enza Home’a özel hazırladıkları tamamlayıcı mobilya tasarımları işlevsel ve yaratıcı özellikleriyle öne çıktı. Öğrencilerimizin ikinci stüdyo dersi kapsamında hazırladığı bu çalışmalar ayrıca, İKSV tarafından düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali paralel etkinliği olarak açılan bir sergi ile dekorasyon meraklılarıyla buluştu. 30 Ekim’e kadar Taşkışla Yerleşkemizde ziyaret edilebileceğiniz serginin ardından, “En İyi Tasarım” seçilecek çalışma, Enza Home portföyüne alınacak ve proje sahibi öğrencimize firma tarafından burs sağlanacak.

ITU - Enza Home Isbirligi Sergi Gorsel (2)

Üniversite - sanayi iş birliğinin başarılı örneklerinden biri olan proje; Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Gülname Turan, aynı bölümümüzden Öğretim Görevlisi Dr. L. N. Ece Arıburun Kırca, araştırma görevlilerimiz; Miray Boğa, Ahmet Hamurcu, Sena Semizoğlu ve İffet Pala tarafından yürütüldü. Ayrıca, serbest tasarımcı Seyman Çay da projede yer aldı.

ITU - Enza Home Isbirligi _ Sergi Gorsel (3)

Proje yürütücülerinden öğretim üyemiz Doç. Dr. Gülname Turan “İTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü olarak, sektördeki farklı firmalarla yıllardır birlikte çalışıyoruz. Fakat Enza Home ile yaptığımız iş birliği ve sonucunda ortaya çıkan proje sayesinde verilecek burs ve sergi sonunda seçilecek tasarımın Enza Home portföyüne eklenecek olması hepimiz için ayrı bir motivasyon kaynağı oldu.” diyerek projeye ilişkin görüşünü dile getirdi.

ITU - Enza Home Isbirligi Sergi Gorsel (4)

Projeyle ilgili görüşünü paylaşan, Enza Home markasının yer aldığı Yataş Grubu’nun Genel Müdürü Nevzat Yıldız ise marka olarak en önemsedikleri noktanın özgün tasarımlar sunmak olduğunu ve bu bağlamda dekorasyonla ilgili çalışmalar yapan gençlerin sektöre kazandırılması gerektiğini belirtti.

Haber: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi