Danışmanlık ve Denetim Sektörünün Dört Büyüğü Big4 Zirvesi’nde Buluştu
Eki 26, 2016

İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümümüz ve İTÜ Ekonomi Kulübü’nün iş birliğiyle düzenlenen Big4 Zirvesi, denetim ve danışmanlık alanının en büyük 4 firması; Ernst & Young, Klynveld Main Goerdeler - KPMG, Deloitte ve PricewaterhouseCoopers - PwC’nin Türkiye yöneticilerini Maçka Yerleşkemizde buluşturdu. 21 Ekim’de düzenlenen zirveye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

big4summit (1)

Ekonomi Bölümü Başkanımız Prof. Dr. Fuat Erdal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen zirvede, öğrencilerin bu şirketleri ve mesleği seçmeleri hâlinde nelerle karşılaşacakları ve kariyerlerinde onları bekleyen basamaklar konuşuldu. Yöneticiler, sektörel bilgileri ve bu alanda edindikleri deneyimi öğrencilerle paylaşırken, gençlerden gelen soruları da yanıtladı.

Zirvede kürsüye gelen ilk konuşmacı Ernst & Young Danışmanlık Bölümü Ortağı Füsun Patoğlu oldu. Patoğlu konuşmasında, danışmanlık mesleğinin hiç bitmeyen bir öğrencilik olarak tanımlanabileceğini ve bu alanda başarının sadece eğitimden değil, aynı zamanda bireysel yetkinlikten de geçtiğini belirtti.

big4summit (2)

KPMG Türkiye Şirket Ortağı Emrah Akın ise kendi başarı öyküsünü anlattıktan sonra, danışmanlık ve vergi konuları üzerine konuştu. Danışmanlığın güven vermekle eş anlamlı olduğunu söyleyen Akın, iyi bir danışmanın teknik açıdan birikimli olması, hayata dair bir bakış açısı geliştirmesi ve kendi ülkesine dair bir farkındalık oluşturması gerektiğini söyledi. Konuşmasının son bölümünde öğrencilere seslenerek sevdikleri işi en iyi şekilde yapmalarının altını çizen Akın, gençlerin; yaşadıkları ülkenin büyüme rakamlarını, bütçesini ve vergi gelirlerini yakından takip etmelerini önerdi.

Big4’da söz alan bir diğer konuşmacı olan Deloitte Türkiye Sigortacılık Endüstrisi Ortağı Müjde Şehsuvaroğlu oldu. Şehsuvaroğlu, öğrencilere denetim alanındaki kariyer olanaklarına dair görüşlerini aktardı. Zirvede konuşan son yetkili ise PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Kurumsal Finansman Danışmanlık Hizmetleri Direktörü Baran Engür, şirketlerin birleşme ve satın alma danışmanlığı hakkında ayrıntılı bilgileri öğrencilere anlattı.

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi