• Maviliklere Dalan Su Altı Sporcularımız Madalyaya Uzandı
    Eki 26, 2016
    Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından, 22-24 Ekim tarihleri arasında, Kemer’de düzenlenen “2016 Altın Palet Su Altı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası”nda İTÜ Spor Kulübü’nden sporcularımız ikinci sırayı aldı.

• Danışmanlık ve Denetim Sektörünün Dört Büyüğü Big4 Zirvesi’nde Buluştu
    Eki 26, 2016
    İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümümüz ve İTÜ Ekonomi Kulübü’nün iş birliğiyle düzenlenen Big4 Zirvesi, denetim ve danışmanlık alanının en büyük 4 firması; Ernst & Young, Klynveld Main Goerdeler - KPMG, Deloitte ve PricewaterhouseCoopers - PwC’nin Türkiye yöneticilerini Maçka Yerleşkemizde buluşturdu. 21 Ekim’de düzenlenen zirveye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

• İTÜ Facilis Otomobil Takımı ile Sadece 1 Litre Benzinle 300 Km
    Eki 26, 2016
    Geliştirdiği yakıt tasarruflu araçlarla 2011’den bu yana çalışmalarına devam eden İTÜ Facilis Otomobil Takımımız, Shell Eco-marathon'un Türkiye'deki yarışlarında birincilik elde etti. Takımımızın, aerodinamik modelleme aşamasında görünüşü ve süzülüşüyle “Macaw” kuşunu andırmasından ötürü bu ismi verdiği ve bu kuşun renklerini taşıyan aracıyla, prototip benzinli araçlar kategorisinde, 1 litre benzinle 300 km yol almayı başardı.

• Güneş Enerjisi Ruhunu En İyi Temsil Eden Ekip İTÜ’de
    Eki 26, 2016
    İTÜ Güneş Arabası Ekibi’miz (GAE) de güneş arabası geliştirme projeleri ve katıldığı yarışlarla güneş enerjisinin ulaşımda kullanımı üzerine çalışıyor. İTÜ GAE ekibimiz, küresel çapta bir sorun olan aşırı enerji tüketiminin çözümü olarak görülen güneş enerjisinin, günlük hayatta daha fazla kullanılması konusunda toplumsal bir bilinç oluşturuyor.