• Uyuşturucu Ajanları Tespit Edecek İTÜ IGEM’den Madalya Müjdesi
    Kas 10, 2016
    Üniversitemizde bu yıl kurulan İTÜ IGEM (International Genetically Engineered Machine) takımımız, 27-31 Ekim tarihleri arasında, ABD’nin Boston kentinde düzenlenen “International Genetically Engineered Machines” (IGEM-Uluslararası Genetik Mühendisliği ile Geliştirilmiş Makine) yarışmasında, “Metamfetamin Bazlı Uyuşturucuların Bakteri Biyosensörü ile Tespit Edilmesi” başlıklı projeyle, bronz madalyaya değer görüldü.

• Üniversiteler, Araştırma Yönetimini Birlikte Değerlendirdi
    Kas 10, 2016
    21. yüzyıl dünyası bilimin ışığını takip ederken, diğer yandan teknolojik gelişmeler hızlanıyor ve bu baş döndürücü değişimden yükseköğretim de etkileniyor. Yükseköğretim Kurumu (YÖK) ve Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından, İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Yükseköğretimde Araştırma Yönetimi; Gelişmeler, Güçlükler ve Fırsatlar" başlıklı panel, 7 Kasım’da gerçekleştirildi.

• Aramızdan Ayrılışının 78. Yıl Dönümünde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Saygıyla Andık