İTÜ Renovate Team’in “Plan4U” Projesi, Valeo Innovation Challenge 2016’dan Ödülle Döndü
Kas 14, 2016

Geleceğin akıllı, doğa dostu, pratik ve sürüş keyifli aracını tasarlamak hedefiyle, 2030’un aracına bugünden bakan Valeo Innovation Challenge 2016, farklı disiplinlerden genç öğrencileri inovasyon ruhu ve yaratıcılıkta buluşturdu. Yarışmaya; güvenlik, karbon salımının azaltılması ve sürüş deneyimi geliştirme konularında birçok proje katıldı. Fransa, Almanya, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri ve ülkemizden toplam 8 üniversitenin finale kaldığı yarışmada takımımızın yarıştığı kategoride birinci çıkmazken, öğrencilerimizin çalışması, “Otomobillerin Yeni Kullanım Şekilleri” (New Ways to Use Cars) kategorisinde ikinci seçildi. Fizik Mühendisliği Bölümü’müzdeki lisans öğrencimiz Mehmet Anıl Güzelankara ile aynı bölümden mezunumuz Emre Küçükkahveci’den oluşan İTÜ Renovate Team ekibinin hazırladığı “Plan4U” ikinciliği, Tokyo Üniversitesi (University of Tokyo) ve ABD’nin Northwestern Üniversitesi (Northwestern University) ile paylaştı.

itu_renovate_team (1)

Otonom araçların, erken rezervasyon sistemiyle koloni halinde seyahat etmesi temeline dayanan proje, yolu erken rezerve eden otomobillere, en kısa ve en az yoğun yoldan varış noktasına ulaşabilme olanağı sunuyor. Çalışmada, geç rezervasyon yapan aracın ise daha uzun ama yine istediği zamanda hedeflenen yere varması sağlanıyor. Veri kullanımından yararlanan bu konseptte araçlar, trafik sıkışıklığı yaşanmayan alternatif rotalara yönlendiriliyor ve rezervasyonun geç ya da erken yapılmasına bakılmaksızın, yolculuklar istenen zamanda tamamlanıyor. Ekibimiz böylece, projenin getirdiği akıllı rota planlaması sayesinde, şehir içi trafik sıkışıklığının azaltılması adına önemli bir çözüm öneriyor.

itu_renovate_team (2)

Aldıkları dereceyle birlikte toplam 10.000 Euro tutarındaki para ödülünün de sahibi olan İTÜ Renovate Team’in projesinin de yer aldığı finalist projeleri buradan inceleyebilirsiniz. Özellikle büyükşehirlerde günlük hayatın en büyük sorunlarından biri olarak karşımıza çıkan trafik sıkışıklığına getirdiği bakış açısıyla uluslararası çapta bir başarı elde eden öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.