Çocuklar ve Gençler, 2. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği’nde Buluştu
Kas 19, 2016

Merak eden, dünyayı anlamaya çalışan ve bilime ilgi duyan çocuklar, Bilim Merkezimiz ve Beyoğlu Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen “2. Meraklı Zihinler Bilim Şenliği”nde buluştu.

merakli_zihinler (10)

Çocuklara araştırma ruhu aşılamak ve bilimi deneyimsel ve eğlenceli bir şekilde sevdirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, Taksim Meydanı’ndaki festival alanında, geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızı ağırladı.

merakli_zihinler (4)

Özellikle 7-14 yaş grubu çocukların bilimle daha yakından tanışmalarını hedefleyen organizasyon; bilimsel etkinlikler, tematik atölye ve laboratuvar çalışmaları, çocuklarımızın bilime duydukları ilgiyi geliştirecek zekâ oyunları, amatör ve profesyonel olarak bilimle ilgilenenlerin buluşları ile öğrenci proje stantlarıyla da yoğun ilgi gördü.

merakli_zihinler (3)

Aralarında, çocukların ve gençlerin birebir katıldığı; İlk Robotum Atölyesi, Pil Böcek Atölyesi, Model Uçak Atölyesi, Sifigu Zekâ Oyunları Atölyesi ve Müzik Aleti Yapım Atölyesi başta olmak üzere, birçok farklı aktivite, şenliğe katılan çocuklar ve gençler ile aileleri tarafından büyük ilgi gördü.

merakli_zihinler (2)

Önümüzdeki yıl “uzaya gidecek ilk Türk genci” olması beklenen, Uzay Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencimiz Halil Kayıkçı da şenlik açılışında yaptığı konuşmayla; geleceğin bilim insanlarına, akademisyenlerine, sanatçılarına ve daha pek çok mesleği temsil edecek çocuklara seslendi.

merakli_zihinler (8)

İlkokuldan üniversiteye kadar devlet okullarında eğitim gördüğünü söyleyen öğrencimiz, devlet kurumlarından başarılı gençler yetişebildiğinin güzel bir örneğini sergiledi.

merakli_zihinler (1)

Açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yanı sıra; Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri de katıldı.

merakli_zihinler (7)

Karaca: “Bilimin yaşı yok.”

Beyoğlu Belediyesi ile birlikte organizasyonu üstlenen İTÜ Bilim Merkezi nedeniyle, etkinliğin ev sahibi taraflarından olan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ise yaptığı konuşmada, İTÜ Bilim Merkezinin üniversiteyi toplumla buluşturup bilimsel alanda farkındalık oluşturarak önemli bir rol oynadığını belirtti. Karaca, üniversitemizin bir yükseköğrenim kurumu olmasının da ötesinde, toplumun her katmanına hizmet etmeyi amaçladığını sözlerine ekledi. Rektörümüz konuşmasını: “Bilimin yaşı yoktur ve bu nedenle 7’den 70’e herkese hitap ediyor. Çünkü ‘merak’ insanın doğasında vardır ve bu duygu oldukça bilime duyulan ilgi de beraberinde gelecektir.” sözleriyle tamamladı.

merakli_zihinler (9)

Demircan: “Günümüzde bize düşen daha çok buluş yapmak, beynimizi daha çok çalıştırmaktır.”

Açılış törenine katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise belediyenin üniversitemizle yaptığı iş birliğiyle bu etkinliği ikinci kez düzenlediğini hatırlatarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bilgi toplumunda üretimin makine ve robotlarla yapıldığı günlerde insanlara düşen daha çok buluş yapmak, beyinlerini daha çok çalıştırmak olacaktır. Bu sebeple, gençlerimizin yeni icatlar çıkarmalarını bekliyoruz.” diye konuştu.

merakli_zihinler (6)

Açılışa katılan İTÜ Bilim Toplum UY-GAR Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aytekin Çökelez ise üniversitemizin; bilime, sanata ve topluma yenilik getiren her dalda katkı sunduğunu vurguladı ve özellikle popüler bilimin eğlenceli taraflarından yararlanarak toplumumuza bilimi sevdirmek için etkinliğin son derece önemli olduğunu söyledi.

merakli_zihinler (5)

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi