2016 IAESTE Temsilciler Toplantısı Üniversitemizde Yapıldı
Kas 22, 2016

IASTE Türkiye (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience - Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği Türkiye Milli Komitesi) üyesi üniversitelerin temsilcileri, Genel Kurul toplantısı, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversitemizde düzenlendi. 18 Kasım’da, Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Prof. Dr. Remzi Ülker Konferans Salonumuzda gerçekleştirilen etkinlik, Kimya Mühendisliği Bölümü’müzden öğretim üyemiz Prof. Dr. Gülhayat Saygılı’nın yaptığı konuşmayla başladı.

IASTE Türkiye üyesi üniversitelerden gelen temsilcilerin sunumlarıyla devam eden program, üniversitemizin IASTE Öğrenci Komitesi Denetleme Kurulu Başkanı ve Geomatik Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Gizem Sacıhan’ın, IASTE öğrenci komitelerinin çalışmaları ve ulusal düzeyde yaptığı iş birliklerine dair sunumuyla sürdü. Önümüzdeki yılda yapılabilecek çalışmaların da planlandığı toplantıda, 20-26 Ocak 2017 tarihlerinde, Güney Kore’de düzenlenecek 70. IASTE Genel Konferansı için yapılacak çalışmalar ve burada yer alacak Türkiye temsilcileri de belirlendi.

iaeste temsilciler toplantisi

IASTE ve IASTE Türkiye nedir?

IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience), 1948 yılında, Londra’da, 10 ülkenin girişimiyle kurulan ve akademi ve endüstri çevreleri ile üniversite öğrencilerinin ortak çıkarlarını temsil eden ulusal komitelerin birleşiminden oluşan bir konfederasyondur. Firmalar, üniversiteler ve üniversite öğrencileri arasında coğrafî sınırları aşan ve güçlü bir iş birliği kurmayı hedefleyen IASTE, nitelikli mühendislerin ve bilim insanların dünyanın farklı yerlerinde yeni deneyimler elde etmesini sağlıyor.

Yaklaşık 80 ülkede çalışmalarına devam eden ve her yıl 4000’in üzerinde stajyer öğrencinin değişimini sağlayan kuruluşun Türkiye merkezi olan IASTE Türkiye ise üniversitemiz tarafından 1955’te oluşturulmuştur. Rektörlüğümüze bağlı ve tüzel kişiliğe sahip olarak çalışmalarını sürdüren IASTE Türkiye, enstitü niteliğinde bir kurumdur. 50’den fazla üyesi bulunan IAESTE Türkiye, yerel komiteleri aracılığıyla aday öğrencileri belirliyor ve yurt dışından gelecek öğrencilere ülkemizde staj yeri de sağlıyor.

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi