Türk Milli Mekanik Komitesi’nin Yeni Başkanı: Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mehmet Omurtag
Kas 24, 2016

Mekanik alanında ve yakın bilimler üzerine kuramsal ve uygulamalı araştırmalar yapanlar ile ulusal veya uluslararası kuruluşlar arasında bağ kurmak, mekanik alanında uluslararası kongreler ve toplantılar düzenlemek, uygulamalı mekaniğin bilimsel gelişimine katkıda yapacak girişimlerde bulunmak hedefiyle, tam 40 yıldır faaliyet gösteren Türk Milli Mekanik Komitesi’nin (TÜMTMK) yeni başkanı, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden öğretim üyemiz Prof. Dr. Mehmet Omurtag oldu.

mehmet omurtag

TUMTMK’nın yeni başkanı seçilen öğretim üyemiz, 2 yıl boyunca görev yapacak. Omurtag’ın birlikte çalışacağı TUMTMK Yönetim Kurulu ise; Başkan Yardımcısı olarak Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdullah Avey, Genel Sekreter olarak Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nazmiye Yahnioğlu, Sayman olarak üniversitemizin İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Nihal Eratlı ve Web Sorumlusu olarak Atılım Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu’ndan oluştu.

Türk Milli Mekanik Komitesi (TÜMTMK) nedir?

1976 yılında kurulan Türk Milli Mekanik Komitesi, gönüllülük esasına göre üye kabul ediyor. Komite düzenli olarak, bilimsel alanda başarısını kanıtlamış genç araştırmacılara kapısını açarak ,ülkemizin akademik birikimine önemli ölçüde katkıda bulunuyor. Komiteyle ilgili ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.