Kodlamanın 24 Saati IEEEXtreme’de, Bofstrogonof ile Gururlandık
Kas 25, 2016

Dünya çapında faaliyet gösteren Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE - Institute of Electrical and Electronics Engineers) tarafından düzenlenen IEEEXtreme Programlama Yarışması'na katılan Bofstrogonof* takımımız, 2114 takım arasında 52. sırayı aldı. Ülkemizden yarışmaya katılan 44 takım arasında genel sıralamada en iyi dereceyi alan ekibimiz; Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Burak Buğrul, Burak Yalçınkaya ve Besim Ongun Kanat’tan oluştu. Yarışmaya katılan diğer ekibimiz “deluxetiky” ise ilk 500’e girerek 420. Sıranın sahibi oldu.

ıeeextra

24 saat boyunca, kesintisiz süren bir kodlama yarışması olan IEEEXtreme’de, farklı ülkelerden katılan yaklaşık 2000 ekip her yıl zorlu bir rekabete giriyor ve verilen programlama problemlerini çözmeye çalışıyor.

*Bofstrogonof, et soteden yapılan ve “smetana” adı verilen krema benzeri bir sos eşliğinde servis edilen, kökeni           19. yüzyıla dayanan bir Rus mutfağı yemeğidir.