İTÜ Mezunları Türk Müziği Topluluğu, KKTC’de Sahne Aldı
Kas 30, 2016

Çalışmalarını, Genel Sanat Yönetmeni ve Şef İnci Çayırlı yönetiminde sürdüren İTÜ Mezunları Türk Müziği Topluluğu (İTÜ MTMT), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 33. Kuruluş Yılı kutlamaları kapsamında, 13-14 Kasım tarihlerinde iki konser verdi.

İTÜ MEDEK Sanat Danışmanı ve Türk Sanat Müziği sanatçısı Cem Kafkas’ın sunduğu konserlerde, TRT'de aranjör-yönetmen ve şef olarak görev yapan Kemençe Sanatçısı Ahmet Kadri Rizeli’nin koro ve saz ekibi şefliğini üstlendiği konserde, Türk Müziği’nin hicaz ve nihavend makamında bestelenen unutulmaz eserleri seslendirildi. Kânunda Safinaz Rizeli, udda Ahmet Kırım, bendirde Asım Ekren'in yer aldığı ekip ve 24 kişiden oluşan koronun canlı performansı, izleyicilerden büyük alkış aldı. İlk konseri izleyenler arasında KKTC Dış İşleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyal da konser ardından toplulukla bir araya gelerek tebriklerini iletti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve eşinin onur konuğu olduğu ikinci konserin seyircileri arasında ise İTÜ Kuzey Kıbrıs Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serdar Kum, İTÜ Kuzey Kıbrıs Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Aslı Çekmiş, İTÜ Kuzey Kıbrıs Genel Sekreteri Dursun Koç, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hüseyin Şimsek vardı. Konserin son şarkısı ise vefat yıl dönümü olan Yıldırım Gürses’in “İzmir Benim Van Benim” parçası oldu.

Konser

Simav: “Kıbrıs'a müziğimiz ile İTÜ'nün sesini götürdük.”

Konser nedeniyle geldikleri Kuzey Kıbrıs’ta, buradaki kültürel ve doğal güzellikleri de yerinde gören topluluk üyeleri, İTÜ Kıbrıs Yerleşkesini de gezdi ve İTÜ Kuzey Kıbrıs Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Aslı Çekmiş’ten üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bir sunum izledi.

Konserlerin ardından, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın 15 Kasım’da verdiği Cumhuriyet Resepsiyonu’na katılan İTÜ MTMT üyeleri Akıncı ve eşinin yanı sıra, KKTC İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç ile görüştü.

Resepsiyona katılan İTÜ MTMT Yönetim Kurulu Başkanı, İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü 1976 Mezunu ve Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Osman Simav "Kıbrıs'a müziğimiz ile İTÜ'nün sesini götürdük. Topluluk olarak, konserlerimizi, sağlık sorunu nedeniyle bize katılamayan değerli hocamız İnci Çayırlı’ya armağan ediyoruz. Bize içten konukseverlik gösteren Kuzey Kıbrıslı dinleyicilere teşekkür ediyoruz." dedi.

Ayrıca İTÜ MTMT üyesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü 1980 yılı mezunumuz, sinema yönetmeni ve sunucu Deniz Yayın, Bayrak Radyosu’nda "Kıbrıs ve Yeşilçam" konulu bir söyleşi programı yaptı.