Türk Denizcilik Eğitiminin 132. Yılı Fakültemizde Kutlandı
Ara 09, 2016

Denizcilik Fakültesi mezunlarımızı her yıl bir araya getirerek anıları tazeleyen Geleneksel Balık Günü’nün 132’incisi, Denizcilik Fakültemiz ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği (DEFAMED) iş birliği ile düzenlendi. 3 Aralık’ta gerçekleşen bu özel etkinlikte Türk denizcilik eğitiminin 132’inci, Denizcilik Fakültemizin ise 24’üncü kuruluş yılı kutlandı ve mezunlarımız tekrar buluştu.

balik_gunu (2)

Boru-trampet takımı eşliğinde düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdi Kükner, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Baybora Yıldırım ile diğer konuklarımız katıldı. Törenden önce sergi alanını ziyaret eden Bakan Arslan, İTÜ Kutup Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (İTÜ PolReC), katıldığı Türk Antarktik Araştırma Seferi’nden çekilen fotoğrafları inceledi.

Fakültemiz Staj Gemisine Kavuşuyor

Etkinlikte konuşan Arslan, kendisinin de mezunu olduğu Denizcilik Fakültemizdeki arkadaşlarıyla eski yuvalarında buluşmasından ötürü duyduğu mutluluğu ifade etti. Denizcilik Fakültemizin karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik adımlar attıklarını söyleyen Arslan, simülasyon merkezinin faaliyete alınmasının önemine işaret etti. Bugün birden fazla simülasyon merkezine sahip fakültemize staj gemisi de tahsis edilmesi adına çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Çok sayıda gemicinin olduğu bir sektörde staj gemisi yapmanın ve bunu denizcilik alanında öğrenim gören gençlerin yararına sunmak istediklerini aktaran Arslan, geleceğin denizcilerini yetiştirmek adına herkesin elini taşın altına koyduğunu da sözlerine ekledi. Dünyanın en güneyinde yer alan ve en soğuk kıtası olan Antarktika’da Türk bayrağının dalgalandırılmasında payı olan İTÜ PolReC’e ayrı bir parantez açan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız, böyle bir başarı öyküsünün yazılması sebebiyle Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’yı ve emeği geçenleri kutladı.

balik_gunu (3)

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca: “Fakültemizin olanakları daha da gelişecek.”

132. Geleneksel Balık Günü’nde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ise Denizcilik Fakültemizin üniversitemizde önemli bir yeri olduğunu vurguladı ve nitelikli denizciler yetiştirmek amacıyla büyük fedakârlıklar yapan fakültemizdeki olanakların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının da desteğiyle daha da gelişeceğine inandığını söyledi. Rektörümüzün ardından Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdi Kükner ve DEFAMED Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Baybora Yıldırım söz alarak, mezunlara seslendi.

balik_gunu (1)

Etkinlik, fakülteden mezun oluşlarının 40’ıncı, 50’inci ve 60’ıncı yılını dolduranlar için yapılan plaket töreni ve özel balık menüsünün sunulduğu fakülte yemekhanesindeki özel yemekle sona erdi.