Bilişim Teknolojileri Zirvesi’nde Dijital Dönüşüme Yakından Baktık
Ara 12, 2016

Bu yılki temasını, Franz Kafka’nın ünlü eseri “Dönüşüm”ün ana karakteri Gregor Samsa’dan yola çıkarak “dijital dönüşüm” olarak belirleyen Bilişim Teknoloji Zirvesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı sektörlerden gelen birçok firma yöneticisini ve bilişim alanında öne çıkan uzmanları ağırladı. Maçka yerleşkemizde düzenlenen ve bankacılık, e-ticaret, basın, telekomünikasyon, perakendecilik, bilgi teknolojileri, insan kaynakları başta olmak üzere, farklı alanlardan gelen profesyonellerin konuşmacı olarak katıldığı etkinliği, salondaki 1000’den fazla üzerinde seyircinin yanı sıra, 40 binin üzerinde çevrimiçi izleyici de takip etti. Zirve, Maçka Yerleşkemizde, 2-3 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi.

bilisim teknolojileri zirvesi (1)

Zirvede, günümüzde giderek karmaşık bir yapıya bürünen ekonomik ve toplumsal ilişkilerde en etkili faktörlerden olan dijital dönüşüm, bu dönüşümün oluşturduğu büyük ve sınırları aşan değişimler, değişen üretim ve hizmet anlayışları, çalışma ilişkilerine ve yaşam alanlarına bilişim teknolojilerinin ve dolayısıyla dijital yeniliklerin etkisi gibi pek çok önemli konu ele alındı. Ayrıca bu noktadan hareketle, yakın gelecekte ve uzun vadede beklenen yenilikler, inovasyon ve Ar-Ge’nin dünyaya daha fazla ne katabileceği üzerine görüşler de paylaşıldı. Kariyerindeki ve günlük yaşamlarındaki deneyimlerini katılımcılarla paylaşan konuşmacılar, kendi yaşadıklarından örnekler vererek öğrencilere farklı bakış açıları kazandırmaya çalıştı.

Sosyal Medyanın En İyileri Ödüllerine Kavuştu

İşletme Mühendisliği Kulübü’nün 2010 yılından beri verdiği Sosyal Medya Ödülleri de Bilişim Teknolojileri Zirvesi’nin ikinci günü olan 3 Aralık’ta sahiplerini buldu. Sanat, spor ve iş dünyasından ünlü isimler ve markalar arasından sosyal medyayı en iyi kullananların seçildiği bu süreçte kazananlar, halk oylamasıyla belli oluyor. İlk olarak kullanıcılardan ve ajanslardan alınan önerilerle, her kategoride 5’er aday belirleniyor. Bu yıl, ikinci aşama olan oylamadan finale kalan 135 aday, 27 kategoride ödül için yarıştı. Sosyal medyanın en iyileri tam 1 milyon oyun kullanıldığı sürecin sonunda seçildi. Sosyal Medya Ödülleri’nde bu yılın kazananlar listesi şu isimlerden oluştu:

Bireysel Blog - Biz Evde Yokuz
TV Show Programı - Güldür Güldür Show
Yazar - Ayşe Kulin
Youtube - Oha Diyorum

bilisim teknolojileri zirvesi (2)

Bilişim Teknolojileri Zirvesi (BTZ) hakkında

İTÜ İşletme Mühendisliği Kulübü’nün 2007’den beri düzenlediği Bilişim Teknolojileri Zirvesi, gençleri hem yeni teknolojiler ve bu alandaki gelişmeler hakkında bilgilendirerek geleceklerine yön vermelerini sağlıyor hem de öğrencileri girişimcilerle bir araya getirerek “girişimci ruhu”nu hissetmelerini sağlıyor.