• Projelerimizle Birlikte Türkiye İnovasyon Haftası’ndaydık
    Ara 13, 2016
    Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçıları Meclisi (TİM) tarafından 8-10 Aralık tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik kapsamında; giyim alanında yeni ödeme ve güvenlik sistemlerinden taşınabilir scootera, biyobozunur yapay damardan hibrit roket motoruna kadar farklı alanlarda geliştirilen ürünler tanıtıldı. Üniversitemiz ve İTÜ ARI Teknokent’in ortak standında ise girişimci firmaların ve projelerin yenilikçi iş fikirleriyle yaşamı nasıl kolaylaştırabileceğinin örneklerini sergilendi. Fuarda, Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü’müzün inovatif projeleri de ilgi topladı.

• İTÜ BMT-KAUM, Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede Güncel Gelişmeleri Ele Aldı
    Ara 13, 2016
    Erkek egemen sosyal yapı nedeniyle kadına yönelik şiddet, dünyada hâlâ önemli bir sorun olarak varlığını sürdürüyor. İTÜ Bilim, Mühendislik ve Teknolojide Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (İTÜ BMT-KAUM) da kadın kimliğini ve varlığını hedef alan şiddet kültürüne karşı, üniversitemizde önemli çalışmalar yapıyor.