Öğrencilerimiz Arı Rozetleriyle Onurlandırıldı
Ara 16, 2016

Hayatımızın hangi aşamasında olursak olalım “birinci olmak” her zaman “kalıcı bir iz bırakmak” demektir. 244 yıllık tarihinde elde ettiği başarılarla defalarca ilk sırada yer almış üniversitemizin bu haftaki senato toplantısında fakültelerimize, bu yıl en yüksek puanla giren öğrencilerimiz üniversitemizin simgesi olan arı rozetleriyle onurlandırıldı. Fakültelerimizi birincilikle kazanan öğrencilerimize rozetleri, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca tarafından takıldı. Karaca, öğrencilerimizin mezuniyetlerinde de birinci sırada yer almalarını diledi.

altin-ari-2

Öğrencilerimiz ayrıca, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kendilerine hitaben yazılmış kutlama belgelerini de aldı. Kutlama belgelerinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu başarının ortak bir sevinç olduğunu, gençlerimizin evrensel değerler ve ulusal kültürümüzü özümseyerek yetişeceğine inandığını belirtti. Üniversite öğreniminin bir son sayılmaması gerektiğini vurgulayan Saraç, günümüz dünyası için “yaşam boyu eğitim” kavramının artık bir zorunluluk hâline geldiğini de sözlerine ekledi. Araştırma, ifade özgürlüğü, farklı fikirlere saygı duyma, bilim felsefesiyle hareket etme ve yurt sevgisi kavramlarının da en az meslekî bilgi kadar önemli olduğunun altını çizen YÖK Başkanı kutlama mesajını, fakültelerimizi bu yıl birincilikle kazanan öğrencilerimizin ülkemizin kalkınmasını sağlayacak beyin gücünü oluşturacağından emin olduğunu, öğrencilerimizin çalışma azminin hayat boyunca süreceğine inandığını söyleyip tebriklerini ileterek tamamladı.

Üniversiteye giriş sınavlarında yüksek başarı göstererek fakültelerimizi birinci sıradan kazanan öğrencilerimiz; Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Yusuf Akdoğan’ı, Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nden Cuma Ali Yılmaz’ı, Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği’nden Yunus Kaylı’yı, Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Mühendisliği Bölümü’nden Naim Tirali’yi, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü’nden Semih Kalma’yı, Kimya - Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Ceren Özsaltık’ı, Maden Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü’nden Ali Sina Çandarlı’yı, Makina Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden Lokman İsmail Köse’yi, Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden Arda Coşan’ı, Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden Bedri Utku Baykan’ı, Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nden Ozan İbrahimağaoğlu’nu, İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Hüseyin Azboy’u ve İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Mert Hüseyin Eşmen’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Haber ve Fotoğraf: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi