Bilişim ve Mobil Teknoloji Communication Week’te Buluştu
Ara 20, 2016

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü İTÜ Öğrenci Kolu (İTÜ IEEE) tarafından 5-8 Aralık tarihleri arasında düzenlenen, haberleşme sektörünün ilk ve en büyük öğrenci etkinliği olan “Communications Week”, Ayazağa Yerleşkemizdeki Kültür Sanat Birliği Büyük Salon’unda gerçekleştirildi. Teknoloji ve iletişim dünyasından uzmanların katıldığı dört günlük etkinlikte profesyoneller, yarının dünyasına dair görüşlerini paylaştı.

communications week (1)

Etkinliğin ilk oturumunda Türk Telekom Kurumsal Servisler Direktörü Dr. Cenk Sezgin “Nesnelerin İnterneti ve Akıllı Şehirler Projesi” ile ilgili çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. Ardından Türk Telekom Akademi Grup Yöneticisi Doğan Özmen “Dünden Bugüne Telekomünikasyon Teknolojileri ve Fiber Teknolojisi”nden bahsetti. Günün üçüncü oturumunda Huawei Teknolojileri Takım Lideri Ahmet Can Koral “4,5G ve LTE” başlıklı sunumunu yaptı. Günün son oturumunda ise Schneider Electric’den Güney Erkolukısa Akıllı Şehirler konulu sunumuyla katılımcılara seslendi.

communications week (2)

Öğrenciler ile farklı sektörlerden profesyonelleri buluşturan bu özel etkinliğin ikinci günü ise Vestel Akıllı Telefon Proje Yönetimi Müdürü Aykut Demirci’nin akıllı telefon üretim süreciyle ilgili aşamaları anlatmasıyla başladı. Intel IoT Yazılım Mühendisi Mustafa Aldemir’in nesnelerin interneti sunumu sonrasında Crytek Yazılım Mühendisi Ozan Özkan, sanal gerçeklik üzerine düşüncelerini paylaştı.

Enovas Mühendislik tarafından gerçekleştirilen Labview ile Yazılımsal Radyo Programlama atölye çalışmasıyla ilgi toplayan üçüncü günde, Ericsson Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Stratejik Yatırımlardan Sorumlu İş Geliştirme Müdürü Deniz Köylü, katılımcılarla birlikte mobil teknolojilerin gelişimine baktı. İletişim Haftası’nın üçüncü gününün son konuğu ise mobil veri güvenliğini ele alan sunumuyla Samsung Mobil Çözümler Yöneticisi Murat Gök oldu. Bugüne dek yaptıkları iletişim çalışmalarıyla kayda değer bir kitle oluşturan yaratıcı video yapım ekibi Batesmotelpro da üçüncü gün konuşmalatrının ardından katılımcılarla eğlenceli bir söyleşi gerçekleştirdi.

communications week (3)

Etkinliğin son gününde, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan 20 kişilik bir ekip, Huawei Türkiye ofisini ziyaret etti.