Soft Skills Academy’den Öğrencilerimize Kariyer İpuçları
Ara 23, 2016

Kariyer yolculuğuna hazırlanırken gereken becerileri kazanmayı kim istemez ki? Başarılı sunumlar yapabilen, ikna yeteneği yüksek, güçlü bir beden dilinin yanında etkileyici ve düzgün bir konuşma şekline sahip adayların iş dünyasında bir adım önde olacağından eminiz. İşte bu nedenle, Avrupa Elektrik Mühendisliği Öğrencileri Birliği’nin İstanbul kolu (Electrical Engineering Students European Association - EESTEc LC İstanbul) tarafından düzenlenen Soft Skills Academy’nin bu seneki ilk etkinliğine ev sahipliği yaptık ve öğrencilerimizin geleceğini şekillendirmeye şimdiden başlamalarını sağladık.

Soft_Skills_Academy (3)

EESTEc LC İstanbul’un 4 yıldır her dönem düzenlediği ve üyelerine kişisel gelişim alanında eğitimler vererek sosyal mühendisler yetiştirmeyi amaçlayan Soft Skills eğitimlerinin bu yılki ilk eğitimleri 17-18 Aralık tarihleri arasında Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Bu yıl kariyer planlaması üzerine odaklanan etkinlikte öğrencilerimiz, mezuniyetle birlikte başlayacak süreci en iyi şekilde geçirmek amacıyla konunun uzmanlarından ipuçları aldı. Soft Skills Academy etkinliklerine; yazar ve profesyonel koç Arda Ös, MVM Digital Kurucu Başkanı ve kişisel koç Fikret Şahin, Uluslararası NLP Eğitmenleri Birliği (International NLP Trainers Association - INLPTA) Türkiye Başkanı ve Davranışbilimci Fatih Abadi ile Uluslararası EESTEC Eğitimcisi Burcu Reyhan Ok da konuşmacı olarak katıldı. İki gün süren etkinlik boyunca öğrencilerimize, 40 kişilik iki farklı gruplarda verilen eğitimlerde öz geçmiş hazırlama, dijitalleşen dünyada kariyer süreci ve iş hayatında etkili iletişim sağlama gibi önemli konularda eğitim verildi.

Soft_Skills_Academy (2)

Profesyonellerden Başarı Sırları

Etkinliğin ilk gününde konuşmacı, yazar ve profesyonel koç Arda Ös “İş Yaratan Öz Geçmiş” başlıklı sunumuyla, iyi bir öz geçmişin nasıl hazırlanması gerektiğine dair püf noktaları gençlerimizle paylaştı. Günün diğer eğitiminde ise MVM Dijital ajans Kurucu Başkanı ve kişisel koç Fikret Şahin “Dijital Ayak İzleriniz” adlı sunumu sayesinde katılımcılarla buluştu. Şahin’in sunumunda, insanın bilgisinden çok, gerçekte kim olduğunu bilmesinin daha önemli olacağı yeni bir dönemin başladığını söyledi. Tıpkı insanlar gibi markaların da bir karakteri olduğunu söyleyen Şahin, günümüzde sosyal medyanın ne kadar etkili olduğunu vurgulayarak bu sosyal ağlardan nasıl daha fazla yararlanılabileceği hakkında görüşlerini paylaştı.

Soft_Skills_Academy (1)

Soft Skills Academy’nin ikinci günü ise INPLTA Türkiye Başkanı ve Davranışbilimci Fatih Abadi’nin “Zihin Planlaması ve Pozitif Düşünce Teknikleri” başlıklı sunumuyla başladı. Yaşamın temel gereksinimleri olan; uyku, yemek ve nefes almanın günlük hayatımıza yaptığı etkiden bahseden Abadi sunumunda, insan beyninin çalışma mekanizmasına da değinerek beynin “sanal” ile “gerçeğin” ayırt edememesinin, tüm kelimeleri olumlu algılamasının, görsel hafızanın çalışma ilkelerinin ve beynin çalışma ritminin üzerinde durdu. Kapanış eğitiminde ise EESTEC Eğitimcisi Burcu Reyhan Ok, “Duygusal Zekâ ve Liderlik” konulu eğitiminde; duygusal zekânın tanımını, “duygu” ve “his” kavramları arasındaki farkı ele aldı ve anlattığı küçük bir hikâye üzerinden interaktif bir grup çalışması gerçekleştirdi. Eğitimlerin sonunda, etkinliğe tüm öğrenciler, Kültür ve Spor Bakanlığı onaylı sertifikalarını aldı.