Geleneksel Yıl Sonu Toplantısı’nda Bir Araya Geldik
Ara 28, 2016

Artık geleneksel hâle gelmiş yıl sonu toplantımız, bu yıl da Ayazağa Yerleşkemizde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde, kalabalık bir izleyici kitlesiyle gerçekleşti.

yil sonu toplantisi 2016 (1)

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın, üniversitemizde bu yıl yapılan çalışmaları ve hazırlanan projeleri İTÜ’lülere aktardığı sunumda, üniversitemize yakın gelecekte kazandırılacak tesisler, altyapı çalışmaları, öğrencilerimiz için düşünülen yenilikler ile akademik kadromuzun ve idarî çalışanlarımızın da İTÜ’deki yaşam kalitesini artıracak fikirler hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

yil sonu toplantisi 2016 (2)

İTÜ Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Süha Çalkivik’in sunduğu etkinlikte, bu yılın genel değerlendirmesini yapan Rektörümüzün, üniversitenin bu yılki gelişimi ve bundan sonraki yolculuğuna dair çeşitli ve çok sayıda ayrıntıları aktardığı sunumda, yerleşkelerimize kazandırılacak binalardan eğitim ve öğretim kalitesinin artırılmasına, İTÜ’lülerin sosyal yaşamını canlandırmadan üniversitemizin mezunlarıyla ilişkilerine dek uzanan geniş bir liste özetlendi.

yil sonu toplantisi 2016 (3)

İTÜ’nün bundan sonra alacağı mesafe için gereken vizyona dair düşüncelerini paylaşan Karaca, akademisyen-öğrenci ilişkilerinin altını çizdiği konuşmasında, üçüncü nesil üniversite hedefine ulaşmak için yapılması gerekenleri, yurt dışından verdiği örneklerle açıkladı. Ar-Ge’nin, girişimciliğin ve inovasyonun, üniversitemizin hedeflerine varmasında en önemli üç itici güç olduğunu belirten Rektörümüz, akademik çalışmalara daha çok destek verileceğini ve bu desteğin de performansa bağlanacağını söyleyerek, daha çok çalışan bir üniversite olabilmek için bu işleyişin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

yil sonu toplantisi 2016 (6)

İTÜ ARI Teknokent başta olmak üzere üniversitemizde işleyen girişimcilik ekosisteminden de bahseden Karaca, İTÜ Çekirdek, İTÜ Gate, İTÜNOVA ve İTÜ Ginova’daki aktif çalışmaların artacağını, sistemi güçlendirmek adına bu birimlerin yanına yeni birimlerin de kurulacağının müjdesini verdi. Ön kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in kısa zamanda aldığı yolun önemine dikkat çeken Rektörümüz, özel sektördeki firmaların girişimcilik ekosistemimize verdiği desteğin kayda değer ölçüde arttığına dikkat çekti.

yil sonu toplantisi 2016 (5)

Ayrıca, görevdeki ikinci döneminde öğrencilerimizin spor, sanat ve benzeri ders dışı sosyal etkinliklerle de ilgilenebilmesi için gereken altyapıyı ve yaşam kültürünü yerleştirmenin, çok yönlü ve hayata geniş açıdan bakabilen mezunlara sahip olmak için hayatî bir önem taşıdığını sözlerine ekledi ve bu bağlamda Yönetim Kurulu olarak özellikle İTÜ Stadyumu ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarımız (İTÜ TMDK) üzerinde daha çok durulacağını da söyledi. Karaca 2017’nin üniversitemiz için her anlamda bir atılım yılı olacağını, ihtiyaç duyulan büyük gelişim ve dönüşüm için gereken kararların aktif ve çok sesliliğe uyularak alınacağına da vurgu yaptı. Sunumda, fakültelerin ve yerleşkelerin fiziksel şartlarının iyileştirilmesi amacıyla düşünülen projelerin geldiği aşama da detaylarıyla yer aldı.

yil sonu toplantisi 2016 (4)

Rektörümüzün 2016’yı değerlendirdiği sunumunun ardından, üniversitemize dereceyle giren öğrencilerimize başarı belgelerinin ve armağanlarının sunulmasıyla devam eden etkinlikte daha sonra; İTÜ ARI Teknokent bitirme projesi ödülleri sahiplerini buldu ve bu yıl emekli olan akademisyenlerimiz ile idarî çalışanlarımıza plaketleri verildi.

yil sonu toplantisi 2016 (7)

Yıl sonu toplantısı, Anadolu kültürünü dünyaya tanıtması ve Türk Halk Müziği’ne getirdiği yeni teknikler ve bakış açılarıyla bu yılın Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne değer görülen İTÜ TMDK Ses Eğitimi Bölüm Başkanı öğretim üyemiz Prof. Dr. Erol Parlak’ın sahne aldığı konserle sona erdi.

yil sonu toplantisi 2016 (8)

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, sunumunun son bölümünde ise İTÜ'lülerin yeni yılını şu sözlerle kutladı:

Değerli İTÜ’lüler,

Dayanışmayla, özgün fikirlerle ve ortak akla verilen değerle geçen bir yılın ardından, 2017'yi "fark yaratma" heyecanıyla karşılıyoruz. Üniversitemizin 244. yılına adım atacağımız bu yılda da birlik ve beraberliğimizin gücüyle, başarı tablomuzun daha da büyümesini diliyorum.

Yeni yılın, İTÜ Ailesi ile birlikte ülkemize; huzur, sağlık ve başarı getirmesini temenni ediyor, 2016’daki değerli çabalarınız ve emekleriniz için teşekkürlerimi sunuyorum.

Mutlu ve barış içinde geçecek bir yılı paylaşabilmek, ortak sevinçlerde buluşabilmek umuduyla yeni yılınızı kutluyorum.

Prof. Dr. Mehmet Karaca

Fotoğraflar: İTÜ Görsel İletişim Tasarımı Ofisi